eur:
389.55
usd:
363.44
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bomba meglepetésekkel zárult az angol futball 2011-es éve

Bomba meglepetéssel zárult az angol klubfutball 2011-es esztendeje: Sir Alex Ferguson hetvenedik születésnapján a Manchester United 3-2-re kikapott a forduló előtt az utolsó helyen álló Blackburn Roverstől. Ugyancsak hazai vereséggel zárt a Chelsea, s nem tudott nyerni az újonc Swansea otthonában a Tottenham.

Az óévben kétszer fordult elő, hogy a Manchester United kikapjon a bajnoki tabella utolsó helyén álló csapattól: előbb még februárban a Wolverhampton, majd Szilveszter napján a Blackburn Rovers verte meg.

A Vörös Ördögök ezúttal is felforgatott csapattal játszottak, a legjobbnak vélt tizenegyből hiányzott Vidics, Ferdinand, Fletcher, Young, Rooney és Giggs is. Az egyetlen kiemelkedő formában játszó United-futballista a két gólt is szerző Dimitar Berbatov volt, igaz, még az ő teljesítménye sem volt makulátlan, fölösleges szabálytalansággal ajándékozott büntetőt a Roversnek. Berbatov mindazonáltal a legutóbbi három mérkőzésén hat gólt szerzett.

A találkozó előtt a fogadóirodák 28-1-re adták a Blackburn győzelmét - boldog évzárást hozott a klub híveinek az optimista attitűd, a csodában reménykedés. A győzelem fő részese a nigériai Yakubu volt, aki két gólt is szerzett, a döntő találatot pedig Grant Hanley lőtte a 80. percben, 2-2-nél.

Még egy apró érdekesség a mérkőzésről: a Unitedbe a 85. percben beállt Will Keane. Az ikertestvére is a klub játékosa - ráadásul egy olyan játékost váltott (Rafaelt), akinek ugyancsak van ikertestvére, aki szintén a Man United tagja.

A Chelsea - Andre Villas-Boas menedzser szerint - nem megérdemelt vereséget szenvedett a Stamford Bridge-en az Aston Villától. Az eredmény közel akkora meglepetés, mint a Man United veresége, a Villa az utóbbi hetekben mély kútban volt. A portugál edzővel a Kékek közel sem olyan erősek a Stamford Bridge-en, mint egy előző portugál edzővel, aki egyetlen bajnokiját sem veszítette ott el. Ez (is) a különbség José Mourinho és André Villas-Boas között. Ebben az idényben a Chelsea a tíz eddigi hazai bajnokijából hármat elveszített.

A Chelsea 2001. december 31. óta először áll az újév első napján negyediknél rosszabb helyen a Premier League tabelláján. Másként: a 2003-ban kezdődött Abramovics-érában először.

A Villa 3-1-re nyert, Lampard és Malouda ezúttal nem játszott a Chelsea-ben. A Kékek Didier Drogba tizenegyesével szereztek vezetést, ezt Ireland (28. perc) kiegyenlítette. Az utolsó öt percben dőlt el a mérkőzés, akkor Sztilian Petrov, majd Darren Bent is bevette Petr Cech kapuját.

Meglepetés, hogy a Spurs nem tudott nyerni a Swansea otthonában - legalábbis a mostani formák alapján. Ugyanakkor a Tottenham legutóbb 1946-ban nyert a walesi klub vendégeként. Egyébként a meccsen "viszonylag sok" gól esett - a kettő sok ahhoz képest, hogy a Liberty Stadiumban ősszel mindössze 16 született. Harry Redknapp, a vendégek menedzsere elismerte, a Swansea rászolgált a döntetlenre, noha Scott Sinclair csak a 84. percben egyenlítette ki Rafael van der Vaart a 44. percben elért vezető találatát.

Az Arsenal 1-0-ra győzött Buzsáky Ákos csapata, a QPR ellen, a magyar futballista nem kapott játéklehetőséget. A találkozó egyetlen gólját Robin van Persie szerezte, aki 50 góllal zárta 2011-es klubmérkőzéseit. Az ötvenből 35 volt bajnoki találat - a holland, aki egyébként megdöntötte a visszatérésre készülő Thierry Henry klubrekordját, egyetlen góllal elmaradt Alan Shearer 1995-ben, a Blackburn játékosaként elért, 36 gólos csúcsától.

Premier League, 19. forduló
Arsenal-QPR 1-0
Bolton-Wolverhampton 1-1
Chelsea-Aston Villa 1-3
Manchester United-Blackburn 2-3
Norwich-Fulham 1-1
Stoke-Wigan 2-2
Swansea-Tottenham 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×