eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egervári: Tőzsér kamatoztatni tudta az erényeit

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti csapatban péntek este, a Liechtenstein elleni 5-0-ra megnyert barátságos összecsapáson hosszú idő után újra szerephez jutott Tőzsér Dániel remekül játszott. A gárda ebben az évben utoljára lépett pályára saját közönsége előtt, kedden Lengyelország vendégeként zárja a 2011-es évet.

"Jól futballozott, kamatoztatni tudta azt, ami a legnagyobb erényének számít, azaz a mélységi passzokat, amelyekből tudtunk építkezni" - mondta a szakember a Genk középpályásáról a találkozó után. A tréner hozzátette: örül annak, hogy olyan meghatározó támadók, mint Rudolf Gergely, Szalai Ádám és Szabics Imre távolléte ellenére sem volt gond a csatárok játékával. "Voltak jó teljesítmények, a két gólt szerző Priskin Tamás jól játszott, és Németh Krisztiánnal sem lehetek elégedetlen."

"Csapatszinten jól játszottunk, örülök neki, hogy sikerült egy gólgazdag találkozóval zárnunk hazai közönség előtt ezt az évet" - mondta Tőzsér Dániel.

"Akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, de a végén szerintem már túlságosan is lazák voltunk" - tette hozzá Dzsudzsák Balázs, az orosz Anzsi Mahacskala szélsője, aki a gárda harmadik, egyben legszebb gólját jegyezte egy szép átemelés végén.

A pénteki találkozót eredetileg Székesfehérváron rendezték volna meg, ám Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás október 30-i halálát követően a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a Puskás Ferenc Stadion adjon otthont a meccsnek. Ezzel tisztelegtek az egykori ferencvárosi legenda emléke előtt, miután a legtöbb mérkőzését ebben az arénában játszotta. Albert 1958. november 2-án az akkori Népstadionban mutatkozott be, a Diósgyőr elleni bajnokin rögtön két gólt rúgott, majd 1974. március 17-én utolsó összecsapását is itt játszotta, akkor a ZTE volt a rivális.

Húsz játékos utazik Lengyelországba

A magyar labdarúgó-válogatott húszfősre szűkült kerettel utazik el idei utolsó mérkőzésére, a Lengyelország elleni idegenbeli találkozóra, amelyre kedden 20:30 órától kerül sor Poznanban.

A hazai szövetség honlapjának híre szerint szombat délelőtt egy átmozgató, regeneráló edzést tartott a játékosoknak Egervári Sándor szövetségi kapitány. Akik előző nap hatvan percnél többet töltöttek a pályán, külön dolgoztak a többiektől, néhányan közülük csak gyúráson vettek részt.

A pénteki mérkőzésen Németh Krisztián és Korcsmár Zsolt kisebb sérülést szenvedett, ők orvosi kezelésen vettek részt, és kiderült, hogy nem vállalhatják a játékot Lengyelországban. A sérülése miatt lecserélt Hajnal Tamás viszont egészséges, ő pályára léphet a poznani találkozón.

Németh és Korcsmár mellett az olaszországi Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatotthoz csatlakozó Kádár Tamás, valamint a harmadik számú kapus, Csernyánszki Norbert maradt ki a Lengyelországba utazó keretből.

A futballisták a délelőtti tréning után elhagyhatták az edzőtábort, és szabadnapjuk után vasárnap délután kell ismét jelentkezniük Telkiben.

A magyar válogatott kerete Lengyelország ellen:

Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers);
Védők: Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-TEVA), Lipták Zoltán (Újpest FC), Juhász Roland (Anderlecht), Lázár Pál (Samsunspor), Laczkó Zsolt (Sampdoria);
Középpályások: Elek Ákos (Videoton FC), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Stieber Zoltán (Mainz), Koman Vladimir (Sampdoria), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Tőzsér Dániel (Racing Genk), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Sándor György (Videoton FC);
Csatárok: Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Ipswich Town).

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×