eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Európa Liga: előnyben a Ferencváros és a Paks

A Ferencváros 3-0-ra győzött hazai pályán az örmény Ulisses ellen az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A Paks az andorrai Santa Coloma vendégeként nyert 1-0-ra. Így mind a két csapat előnnyel várhatja a visszavágót.

A bajnoki bronzérmes Ferencváros hat év után győzelemmel tért vissza a nemzetközi kupaporondra, miután csütörtökön hazai pályán 3-0-ra nyert az örmény Ulisses csapata ellen a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A magyar csapat góljait Maróti, Otten és Félix szerezték.

A zöld-fehérek magabiztos előnnyel várhatják az egy hét múlva esedékes, jereváni visszavágót, amennyiben sikerül továbbjutniuk a norvég Aalesund és a walesi Neath párharcának győztesével találkoznak a 2. körben.

Előny idegenben


A magyar bajnoki ezüstérmes Paks 1-0-ra győzött csütörtökön az andorrai UE Santa Coloma otthonában a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

Kis Károly együttese Vayer Gábor első félidőben szerzett góljával diadalmaskodott története első európai kupamérkőzésén.

A paksiak már az első pillanatoktól kezdve uralták a találkozót, s Vayer Gábor révén a 14. percben meg is szerezték a vezetést. A folytatásban is több helyzete volt Kis Károly együttesének, ám nem változott az eredmény.

A szünet után már a hazaiaknak is volt egy-két lehetősége, de nem tudtak egyenlíteni, így a Paks egygólos előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×