eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tre Pennétől a Partizanig - kik várnak a kupacsapatokra?

Hétfőn tartják Nyonban a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa Liga első és második selejtezőkörének sorsolását. Ekkor kiderül, milyen ellenfelet kap a Videoton, a Paks, a Ferencváros és a Kecskemét.

A magyar bajnok Videoton a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában kapcsolódik be, vagyis július 12-én vagy 13-án játszik először a sorozatban. A fehérvári együttes nem kapott kiemelést, így erős ellenfélre számíthat.

A lehetséges riválisok között van az elmúlt években BL-főtáblás BATE Boriszov, a Maccabi Haifa, a Partizan és az APOEL Nicosia. Nem ígérkezne könnyű párharcnak a Rosenborg, a Dinamo Zagreb, a Wisla, a Malmö és a Slovan elleni sem, míg a Maribor tavaly az Európa Ligából ejtette ki a Vidit. Szabics Imre együttese, a Sturm Graz mellett a Liteksz Lovecs, a Plzen, a HJK Helsinki, az Ekranas, a Zesztafoni és a Shamrock Rovers tartozik a könnyebbnek tűnő riválisok közé.

Ha az immár Paulo Sousa vezette fehérvári csapat továbbjut, még két fordulót kell sikerrel vennie a csoportkörbe jutáshoz.

Szintén hétfőn kap ellenfelet az Európa Liga selejtezőjében induló három magyar csapat. A nemzetközi porondon újonc Paks és a hat év után visszatérő Ferencváros már az első körben, június 30-án pályára lép, ezért mindkét alakulat megkezdte a felkészülést. A két zöld-fehér együttes éppen befért a kiemeltek közé, így könnyebb riválisokra számíthat.

A lehetséges riválisok: Milsami Orhei (moldáv), Banga (litván), Daugava (lett), AZAL Baku (azeri), Olimpija Ljubljana (szlovén), Glentoran, Cliftonville (északír), Flamurtari és Vllaznia (albánok), Trans Narva és Nömne (észtek), Irtisz és Sahtyor Karagandi (kazahok), Zeta (montenegrói), Bananc és Ulisszesz (örmények), IBV Vestmannaeyjar (izlandi), NSI Runavik és ÍF Fuglafjördur (feröeri), Neath (walesi), UN Kärjeng és Fola Esch (luxemburgi), Lusitanos és Santa Coloma (andorrai), Tre Penne (San Marinó-i).

A második forduló sorsolását is hétfőn tartják, ekkor kapcsolódik be a kupagyőztes Kecskemét, amely nem lesz kiemelt, ahogy a Paks és az FTC sem, ha továbbjut. A negyven lehetséges ellenfél között van a Salzburg, az Austria Wien, a Fulham, a Nacional, a korábban a BL-csoportkörben is szereplő Zilina és az Anorthoszisz, a Hajduk Split, Westerlo, az Olympiakosz Volosz és az ADO Den Haag. A verhető riválisok közé tartozhat a Szarajevo, a Levadia Tallin és a kazah Aktobe is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×