eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vettel nyerte a monacói flúgos futamot

A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel nyerte a Formula-1-es világbajnokság Monacói Nagydíját. A második helyen Fernando Alonso (Ferrari), a harmadikon Jenson Button (McLaren) végzett. A 24 esztendős német versenyző idei ötödik, pályafutása 15. futamgyőzelmét szerezte meg. A viadal során kétszer is beküldték a biztonsági autót, a 72. kört követően pedig egy baleset miatt leállították a futamot és csak közel félórás szünet után folytatódhatott a verseny.

Gond nélkül lezajlott a rajt, Alonso a negyedik pozícióból megelőzte az ausztrál Mark Webbert (Red Bull), Vettel és Button viszont tartotta az első és a második helyet.

Az élről először Button cserélt kereket a 16. körben, majd nem sokkal később Vettel és Webber is a boxutcába hajtott. A 17. körben Alonso is gumicserét hajtott végre. A boxlátogatás után Button került az első helyre, Vettel volt a második és Alonso a harmadik. Webber kerékcseréje nem sikerült, ezért visszaesett a középmezőnybe.

Button a 33. körben cserélt másodszor is kereket, ekkor ismét Vettel száguldott az első helyen.

A 35. körben Massa megcsúszott az alagútban, a Ferrari egyik kereke defektes lett, az autó is megsérült, akadályozta a forgalmat, ezért beküldték a biztonsági autót. A brazil feladta a versenyt.

A Safety Car a 39. körben, pontosan féltávnál hagyta el a pályát, ekkor Vettel, Button és Alonso volt az élen. A 48. körben Button harmadszor is kereket cserélt és a harmadik helyre jött vissza Vettel és Alonso mögé.

A verseny utolsó harmadában hatalmas küzdelem alakult ki Vettel, Alonso és Button között az első helyért, a vb-címvédő azonban - mindössze egy kerékcserével - nagyszerűen tartotta magát. A 70. körben másodszor is beküldték a biztonsági autót, mert a spanyol Algersuari (Toro Rosso) és Vitalij Petrov (Renault) egymásnak ütközött. Nem sokkal később, a 72. körben a piros zászlóval félbeszakították a versenyt. A baleset helyszínére mentő érkezett, és az orosz pilótát kórházba szállították, helyi értesülések szerint a lábán sérült meg.

A futam közel félórás állás után folytatódott, az élen azonban már nem változott a sorrend.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×