eur:
389.3
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mourinho győzött, Valdanót kirúgta a Real Madrid

Elhagyja a Real Madridot a spanyol futballklub sportigazgatója, Jorge Valdano - jelentette be a klubelnök egy sebtében összehívott, az esemény súlyához képest rövid sajtókonferencián. Noha Florentino Perez elnök cáfolta, hogy José Mourinho követelése állna a döntés hátterében, a spanyol sajtóban uralkodó feltételezés szerint a portugál edző kiütéssel megnyerte a Valdanóval vívott csatáját.

 "Hosszú ideje nem beszéltem Mourinhóval - mondta az 55 éves egykori világbajnok balszélső, aki játékosként, edzőként, és sportigazgatóként is szolgálta az elmúl huszonöt évben a Real Madridot. - Amikor találkoztunk, udvariasan üdvözöltük egymást, de semmi több. Fokozatosan kiszorultam az első csapattal kapcsolatos teendőkből, s ezt nehezen éltem meg."

Florentino Pérez elnök ugyanakkor a sajtótájékoztatón cáfolta, hogy José Mourinho személyes akaratára menesztette volna az igazgatótanács Valdanót. "Mourinho csak azt szerette volna, hogy olyan jogosultságai legyenek a csapattal, mint általában az angol klubok vezetőedzőinek."

(A két ország modellje ilyen tekintetben eltér egymástól. Leegyszerűsítve: a Premier League-ben a "menedzser", mint Sir Alex Ferguson, vagy Arsene Wenger, hogy csak a két legrégebbi, ugyanannál a klubnál dolgozót említsük, egy személyben ellátja a vezetőedzői és a sportigazgatói teendőket is. Spanyolországban a két posztra két ember van, mint a Madridnál volt Valdano és Mourinho, vagy a Barcelonánál Pep Guardiola és Txiki Beguiristaín.)

Florentino Perez a sajtótájékoztatón azt mondta: "Szeretném aláhúzni, mennyire fájdalmas döntés nekem ez a szakítás. Nagyon hosszú úton mentünk eddig végig Valdanóval."

Jorge Valdano 2010 nyarán nem pártolta José Mourinho szerződtetését, de megvétózni nem tudta. Ellentétük többször is nyilvános vitába torkollt az idény során, az egyik leglátványosabb esetben nyilvánosan bírálta a portugál edzőt, amiért az kevés játéklehetőséget adott Karim Benzemának.

Valdano az 1980-as években játékosként szolgálta a klubot, majd vezetőedző lett. Az 1994-95-ös idényben bajnoki címet szerzett, megtörve a Johan Cruyff-féle Dream Team egyeduralmát. 1995 tavaszán ő vezette a Madridot a Ferencváros elleni BL-mérkőzéseken. Õ fedezte fel, illetve adott először játéklehetőséget az első csapatban Raúlnak. Az első Perez-érában (2000 és 2004 között) már sportigazgató volt, majd 2009 nyarán ügyvezető igazgatóként tért vissza. 2013-ig kötötte szerződés a klubhoz, a hírek szerint menesztése miatt legalább 3,5 millió eurós kártérítésre számíthat.

A Marca szerint a Real Madrid nem kívánja betölteni Valdano posztját, José Mourinho "angol típusú menedzser" lesz.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×