eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Veszprémi sikerrel kezdődött a döntő

Elmaradt a nagy csata, a címvédő Veszprém könnyedén győzte le 33-26-ra a vendég Szegedet a férfi kézilabdaliga döntőjének első mérkőzésén.

A Szeged csupán 2-2-ig tudta tartani a lépést. A Veszprém támadójátéka gyors volt, a védekezése pedig erőszakos. A 17. percben, 13-5-nél megunta a tehetetlenséget a vendégek mestere, Skaliczki László, és időt kért.

A hazaiaknál két kiváló átlövő, Vujin és Perez nem játszott kisebb sérülése miatt, mégis óriási volt a különbség a két együttes között. A 25. percben a veszprémi közönség "kiszámolta" az ellenfelet, lévén 18-8 lett az állás. A szünet előtt minden cserejátékosát pályára küldte Mocsai Lajos, de így sem kellett izgulniuk a házigazdáknak.

A folytatásban nyoma sem volt a korábbi kemény játéknak egyik oldalon sem, így aztán békésen folyt tovább a meccs. Még a közönség sem jött nagyon lázba, voltak kimondottan csendes szakaszai a mérkőzésnek, majd amikor szép lassan felzárkózott 25-20-ra a Szeged, felcsendült a "Veszprém! Veszprém!". A vendégek sorozatban hatszor voltak eredményesek az elalvó hazaiak statisztálása mellett.

A Veszprém így sem esett kétségbe, és amikor 27-23 lett az állás, két gyors góllal válaszolt. Skaliczki megint időt kért, hátha sikerül csapatának a bravúr. A Veszprém azonban rutinból megoldotta a hajrát, és nem adta ki a kezéből a finálé első meccsét.

A további program:
2. mérkőzés: május 8., vasárnap, 11:35 ó: Pick Szeged-MKB Veszprém
3. mérkőzés: május 22., vasárnap, 11:35 ó: MKB Veszprém-Pick Szeged
ha szükséges:
4. mérkőzés: május 25., szerda, 18 ó: Pick Szeged-MKB Veszprém
5. mérkőzés: május 29., vasárnap, 11:35 ó: MKB Veszprém-Pick Szeged

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×