eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ecclestone attól tart, hogy kinyírják a Formula-1-et

Háborog a Formula-1 első számú vezetője, és retteg attól, hogy tönkreteszik kedvenc játékszerét. A nyolcvan esztendős Bernie Ecclestone a Welt Online-nak nyilatkozva kirohant a FIA terve ellen, amely szerint 2013-tól az autós gyorsasági-világbajnokságon jóval kisebb teljesítményű gépekkel köröznének versenyzők.

Időnként meg kell újulnia a Formula-1-nek, ezt mindenki belátja. A hírek szerint a legfrissebb terv, hogy 2013-tól a versenygépekbe négyhengeres turbómotorokat raknának, amelyek hengerűrtartalma, a jelenlegi 2,4 helyett csupán 1,6 liter lenne. Az indok: környezetvédelem.

Bernie Ecclestone a Welt Online-nak nyilatkozva kijelentette, hogy harcolni fog a változtatás ellen, mert az "rombolja a verseny vonzerejét, sőt, legrosszabb esetben tönkre is teheti a Formula-1-et. A kisebb motornak rettenetes hangja lesz, ami végképp nem jelképezi, amit a szurkolók szeretnek. Nevezetesen azt, ahogyan egy Formula-1-es motornak szólnia kell" - háborgott a nagyfőnök.

A Nemzetközi Automobil Szövetség indokaira Ecclestone így replikázott: "Ott képviselje a FIA az álláspontját, ahová tartozik: a túra- és sportautók futamain."

Kijelentését azzal támasztotta alá, hogy a nyolcvanas évek óta a túra- és sportautók viadalain használt járművek a kereskedelemben is kapható modellekre épülnek, míg a Formula-1 gépeit soha nem engedik a közúti forgalomba.

"Ami a Formula-1-et illeti, ott technikai rendszereket kell tesztelni, amelyeket aztán később alkalmazhatnak a közúton használt járműveknél. De az a mini-motor, amit 2013-tól be akarnak vezetni, semmiképpen sem illik a nagydíjak hangulatához" - szögezte le a brit milliárdos.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×