eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az Arsenal esélyt adott a Chelsea-nek

A listavezető Manchester United 1-0-ra kikapott az Arsenal otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szuperrangadóján. A játékvezető egyszer-egyszer mindkét oldalon elmulasztott büntetőt ítélni.

A hazaiak csapatkapitánya, Cesc Fabregas sérülése miatt még a cserepadra sem ülhetett le, míg a vendégek ebben a szezonban remek formában játszó sztárja, Ryan Giggs influenza miatt nem állt Sir Alex Ferguson menedzser rendelkezésére.

Az Arsenal kezdett határozottabban, de Nemanja Vidic hibái után Jack Wilshere és Theo Walcott sem találta el a kaput. A két angol válogatott tehetség a 15. percben egymással játszott volna össze, de Patrice Evra nehéz helyzetben becsúszva rúgta ki szögletre a labdát, majd öt perccel később a másik oldalon a szintén francia Bacary Sagna - Fabio da Silva remek szólója után - mentett. Ekkor alakult ki először komolyabb veszély az Arsenal kapuja előtt.

A 32. percben Vidic sokadik hibája után a játékvezető tévesen nem ítélt büntetőt, a szerb védő - Walcottot megelőzve - a visszajátszások alapján egyértelműen a csuklójával mentett a 16-oson belül.

Valamelyest feljöttek, de igazán nagy veszélyt nem tudtak kialakítani Wayne Rooneyék - nem úgy a szünet után, az első félidőben gyengén és idegesen játszó támadó szabadrúgását Wojciech Szczesny bravúrral ütötte ki.

Az 56. percben a Fabregast helyettesítő Aaron Ramsey góljával megszerezte a vezetést az Arsenal, a walesi középpályást Robin van Persie passza után üresen találta a labda, lövése után pedig Edwin van der Sar tehetetlen volt.

Az eddig visszafogott United a kapott góltól magához tért, a nagyobb lehetőségek azonban sokáig elmaradtak, majd a 77. percben pedig Luis Nani lövését magabiztosan védte Szczesny.

1. Manchester Utited 73/35 (+38)
2. Chelsea 70/35 (+38)
3. Arsenal 67/35 (+32)
4. Manchester City 62/34 (+22)

A hajrában a játékvezető második alkalommal ítélt meg tévesen egy 16-oson belüli szabálytalanságot: Gael Clichy a cserecsatár Michael Owent érintő rúgása büntetőt ért volna. A vendégek rohamoztak, de ezen a délutánon nem tudtak túljárni Szczesny eszén.

A bajnoki cím megszerzéséhez a Unitedre egy hét múlva hasonlóan nehéz feladat vár: a hárompontos hátrányban lévő Chelsea-t fogadja. Ha Frank Lampardék nyernek, a tabella élére állnak, és adott esetben még az Arsenalnak is maradhat némi esélye az aranyéremre.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×