eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan Erdei Zsolt ellenfele

Hivatalossá vált, hogy Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok június 4-én az amerikai Byron Mitchell volt nagyközépsúlyú bajnokkal csap össze Atlantic Cityben.

A veretlen magyar bokszoló menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint a félnehézsúlyú mérkőzést 10 menetesre tervezik, s a nagyközépsúlyú csúcsütközet, a Carl Froch-Glenn Johnson meccs felvezető találkozója lesz.

Erdeinek (32 mérkőzés, 32 győzelem) ez lesz a második meccse, amit a híres amerikai mérkőzésszervező, Lou DiBella csapatának, a DiBella Entertainmentnek a színeiben vív majd.

A független világranglistán Mitchell ugyan csak az 51., ennek ellenére Erdei számára óriási lehetőség lesz a júniusi összecsapás, mivel egyrészt egy győzelemmel megnyílhat az út előtte egy nagy világbajnoki címmérkőzéshez, másrészt mert a meccset az Egyesült Államokban komoly nézettséggel bíró Showtime sugározza majd, így egy látványos produkcióval megkedveltetheti magát a sportág amerikai rajongóival.

Legutóbb tavaly novemberben lépett ringbe a 37. életévét május 31-én betöltő magyar, s Atlantic Cityben pontozással verte a kenyai Samson Onyangót.

Erdei ellenfele, Mitchell 37 éves, s 1996-ban kezdte profi karrierjét, majd először 1999 júniusában szerezte meg a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú vb-címét. Kevesebb mint egy évvel később ugyan elvesztette az övet, 2001 márciusában azonban ismét ő lett a WBA bajnoka, s címét 2003 márciusáig őrizte meg. Mitchell az utóbbi időben nem ért el igazán nagy eredményt, legutóbbi két találkozóját pedig technikai KO-val veszítette el.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×