eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Kemény munkával lehet A csoportos a hokiválogatott

A magyar jégkorong-válogatott még nem érett meg arra, hogy a világelitben stabilizálja a helyét - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kovács Csaba, a magyar szövetség alelnöke, miután az együttes ezüstérmes lett a budapesti divízió I-es világbajnokságon.

A budapesti divízió I-es világbajnokság előtt is tudni lehetett, hogy nem a magyar jégkorong-válogatott a torna esélyese, az olaszok a világranglistán négy hellyel jobban állnak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a magyar szövetség szakmai alelnöke. Kovács Csaba kiemelte: egy jobb rivális ellen kellett volna kivívni a feljutást a sorsdöntő találkozón, de a hazai pálya és az addigi jó szereplés a magyarok mellett szólt.

Csoda lett volna a feljutás, de ma még a magyar válogatott nem A csoportos szintű - vélekedett az alelnök. Hozzátette: nagy öröm, hogy 2009-ben már sikerült az elitmezőnyben szerepelni, és a sportágban dolgozók remélik, hogy a jövőben is elő fog ez fordulni.

Pár év kell még ahhoz, amíg a magyarok feljutnak a legjobbak közé, és csak kemény, céltudatos munkával valósulhat meg az, hogy biztos és állandó résztvevők legyünk az A csoportnak - emelte ki Kovács Csaba.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×