eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Fel kell pörögni a spanyolok ellen

Három nap "pihenés" után péntek este a spanyolok ellen játszik a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I-es világbajnokságon. A részleges bokaszalag-szakadással kezelt Bartalis István közel áll a visszatéréshez.

Az eddig száz százalékos magyar együttes a pont nélkül álló spanyolok ellen folytathatja menetelését a Papp László Sportarénában. A divízió I-es vb újoncát többségében amatőr játékosok alkotják, de kanadai szakvezetővel készülnek. A tornán az olaszok megizzadtak ellenük, de a hollandok már fölényesen, 8-2-re győzték le a hispán együttest.

A magyarok számára a pénteki meccs jó bemelegítés lehet a sorsdöntő, olaszok elleni csata előtt. Ted Sator szövetségi kapitány együttese a két szünnap mellett szerdán sem játszott, így ismét fel kell pörögni.

"Szokatlan volt ez a hosszú szünet, hiszen a világbajnokságokon azt szoktuk meg, hogy egy-egy szabadnapunk van. Arra még nem volt példa egyetlen vb-n sem, ami most megtörtént, nevezetesen, hogy egy teljes napot kihagytunk, egyáltalán nem edzettünk. Abból a szempontból biztosan nem ártott a hosszabb pihenő, hogy az azért érződik: a megszokottnál melegebb levegőjű Arénában valamivel több erőnket szívja el a meccs, azaz kissé hosszabb idő szükségeltetik a regenerálódáshoz. A lényeg, hogy a szerdai és a csütörtöki tréning, illetve majd a pénteki gyakorlás révén vissza tudjunk állni arra a játéktempóra, amelyen a riválisok végigversenyzik a vb-t" - nyilatkozta Kovács Csaba.

Erősítés lehet a válogatottnak a visszatérő Bartalis István. A 21 éves, részleges bokaszalag-szakadással kezelt csatár csütörtökön már részt vett a jeges edzésen, és a spanyolok ellen már szeretne játszani. "Kipróbáltam a mozgást, és nem zavart. Fájdalmat éreztem, de ez a tűréshatáron belül van" - mondta csütörtökön.

A korábbi évek sikerére tekintettel a Magyar Jégkorong Szövetség és főszponzora újra megrendezi a "Dobj egy macit!" jótékonysági akciót! A szurkolók péntek este az első magyar gól után dobhatják be a jégpályára a gyerekeknek szánt plüssmacikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×