eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kemény Dénes a szívére hallgatott

"A vezetés a szívvel kezdődik, nem a fejjel" - így szól Kemény Dénes egyik legfontosabb üzenete Endrei Judit most megjelent, Kemény üzenetek című könyvében. A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden angol kollégáinak tart előadást Manchesterben.

A könyv szórakoztató egy szurkolónak, tanulságos egy sportolónak, és az edzők is szűrhetnek le belőle pozitívumokat, de leginkább a gazdasági vezetőknek szól - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes a róla szóló kötet bemutatóján. Endrei Judit Kemény üzenetek című könyvében főként arról lehet olvasni, hogy a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya milyen csapatépítési és vezetési módszereket alkalmazott.

A háromszoros olimpiai bajnok tréner kiemelte: fontos, hogy vakon megbízzanak a játékosok a szakvezetőben, elfogadják, hogy az edző mindent félretesz és győzni akar, de minden mást meg lehet beszélni.

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya közölte: ha csak az eszére hallgatott volna, nem vállalja el a harmadik olimpiai arany utáni újabb ciklust, de a szíve miatt mégis a folytatás mellett döntött. Annyi örömet kaptam ettől a csapattól és a sportágtól, hogy úgy gondoltam, egy viharosabb időszakot is a nyakamba veszek, nemcsak az aranyéremmel kecsegtető periódust - fejtette ki.

Kemény Dénes szerint könnyen előfordulhatott volna, hogy az első gyengébb teljesítmények után mindenki vele hasonlítja össze az új szakvezetőt, pedig egyértelmű volt, hogy ez az időszak nehezebb lesz, függetlenül attól, hogy ki a válogatott edzője.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×