INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Premier League: ki lesz az Év játékosa?

InfoRádió / MTI
Hat másik futballista mellett Gareth Bale, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának walesi szélsője is felkerült arra a listára, amelyről megválasztják az angol bajnokság idei szezonjának legjobbját.

A Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) pénteken hozta nyilvánosságra a hét jelölt nevét. A Tottenham az egyetlen klub, amelyből két futballista is pályázik a díjra, Bale mellett ugyanis a holland válogatott Rafael van der Vaart is szerepel a listán. Rajtuk kívül Samir Nasri (Arsenal), Scott Parker (West Ham United), Carlos Tévez (Manchester City), Nemanja Vidic (Manchester United) és Charlie Adam (Blackpool) kapott jelölést.

A fogadóirodák szerint a győzelemre Bale-nek van a legnagyobb esélye, aki Nasrival együtt az Év fiatal játékosa címért is versenyben van.

"Egészen elképesztő futballt mutatott be az idényben - mondta walesi légiósáról Harry Redknapp, a Tottenham vezetőedzője. - Sokat fejlődött, egyre jobb és jobb. Nálam ő nyeri a díjat, a szezonbeli teljesítménye alapján ugyanis teljes mértékben rászolgált."

Érdekesség, hogy a listán mindössze egy angol nemzetiségű labdarúgó szerepel Scott Parker személyében.

Az előző idényben Wayne Rooney-t, a Manchester United válogatott csatárát választották az idény legjobbjának.

A címlapról ajánljuk