eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nyert a Madrid és a Schalke!

A Real Madrid és bombameglepetésre a Schalke is kiütötte ellenfelét a BL negyeddöntőjében. A madridi 4-0 és a milánói 5-2 után csak formalitásnak ígérkeznek a visszavágók.

José Mourinho tartotta a szavát, valóban pályára küldte a még nem teljesen egészséges Cristiano Ronaldót. Sőt, a kispadra leült a hosszú hónapok óta sérült Gonzalo Higuaín is. A névsor: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo, Di Maria, Alonso, Özil, Khedira, Adebayor, Ronaldo. Cserék: Adan, Kaka, Diarra, Granero, Arbeloa, Garay, Higuain. Karim Benzema nem épült fel.

Harry Redknapp, a londoni Spurs menedzsere a Gomes, Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto, Lennon, Sandro, Modric, Bale, Van der Vaart, Crouch tizenegyet választotta. Cserék: Cudicini, Huddlestone, Jenas, Pavljucsenko, Defoe, Bassong, Kranjcar. Az angolok egy ékkel játszanak, Peter Crouch mögött Luka Modric, Gareth Bale és az éppen Real Madridtól Londonba költözött Rafael van der Vaart szorgoskodik majd. Ez a tizenegy erősebb, mint amelyik az előző körben Milánóban győzött az AC Milan ellen.

Apropó, Milánó, San Siro: az Inter kezdő csapata: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti, Sztankovics, Motta, Sneijder, Cambiasso, Eto'o, Milito. Cserék: Castellazzi, Cordoba, Kharja, Mariga, Materazzi, Pandev, Nagatomo. A 2010-es tavasz hőse, Diego Milito szeptember óta először játszik BL-mérkőzést.

A Schalkéban a Neuer, Uchida, Matip, Höwedes, Sarpei, Farfan, Papadopoulosz, Jurado, Baumjohann, Raul, Edu csapat kezd. Cserék: Schober, Escudero, Plestan, Hao, Schmitz, Karimi, Draxler.

A Real Madridnak nem egészen öt perc kellett ahhoz, hogy megszerezze a vezetést: Emmanuel Adebayor - aki éveken át a Tottenham legnagyobb riválisánál, az Arsenalnál játszott - 12 méteres, erős fejessel juttatta előnyhöz csapatát. Gomes és Modric nem volt éppen a helyzet magaslatán a gólnál.

Gyorsan gólt szerzett az Inter is: Manuel Neuer, a gelsenkircheni kapus rosszul szabadított fel, s Dejan Sztankovics a félpálya közeléből a kapuba emelte a labdát. Különleges gól volt.

Az első negyedóra végén a túl lelkes Peter Crouch megkapta a második sárga lapját, s utóbbival a pirosat. Kétszer is lábra csúszott.

A 17. percben kiegyenlített a Schalke, azaz megszerezte az idegenben olya fontos gólt. Joel Matip, a kameruni-német védő közelről helyezte a kapuba a Julio Cesarról kijövő labdát.

A Schalke nagyszerűen tartja magát, kétszer is egyenlített. Diego Milito találatát Edu egalizálta.

A második félidőben óriási fordulat történt a San Siróban: Raúl megrúgta szokásos BL-gólját, s már a Schalke vezet! A BL-történelem gólkirályának korábbi csapata is jól áll: Emmanuel Adebayor újabb gólt szerzett, s így már 2-0 a fehéreknek. Adebayor, angliai karrierje során, egyetlen csapat sem ellen sem szerzett annyi gólt, mint a Tottenham ellen!

Az Inter védelme teljesen zavarodott: Ranocchiáról saját kapujába került a labda, 4-2 a szenzációsan kontrázó Schalkénak.

A Madrid kiütötte az angolokat: Angel Di Maria megcsillantotta szenzációs rúgótechnikáját. Utána Mourinho pályára küldte két, hosszú időt kihagyott sztárját, beszállt Gonzalo Higuaín és Kaká is. A brazil az utolsó percekben 2007-es önmagát idézte: remek labdát ívelt Cristiano Ronaldónak, aki laposan bevágta a labdát a bal alsó sarokba.

A 4-0 is meglepő eredmény, de akkor mit írjon az ember a Schalke remeklésére? Edu meglőtte a 75. percben a maga második, a "németek" ötödik gólját. (A gólszerzők közül a kameruni-német kettős állampolgárságú, az afrikai ország válogatottjában szereplő védőnek van német útlevele.)

Alkalmasint mind a két párban csak formalitás lesz a visszavágó. S ha az Inter kiesik, folytatódik a hagyomány: amióta BL lett a BEK-ből, még egyetlen csapat sem tudta megvédeni a címét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×