eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mourinho óvatos, de kockáztat

Közös a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi játéknapján pályára lépő négy csapatban, hogy a gyengébb bajnoki szereplés után a nemzetközi kupában javítanának. Madridban összejön a Cristiano Ronaldo-Gareth Bale párharc, miután mindkét játékos felépült. José Mourinho a Tottenham ellen már a gól nélküli döntetlennel is elégedett lenne.

A Sporting Gijóntól kapott szombati pofon után a Bajnokok Ligájában a Tottenham ellen kárpótolhatja szurkolóit a Real Madrid. Várhatóan Cristiano Ronaldo és Marcelo is ott lesz a Santiago Bernabéu Stadion gyepén, ahol hét év után rendeznek ismét BL-negyeddöntőt. A portugál aranylabdás játékra jelentkezett, bár néhány napja még nem volt esély a szereplésére, és José Mourinho is azt mondta: kockáztat, ha beveti sztárját. A portugál trénernek ugyanakkor kis túlzással mindent egy lapra kell feltennie: a bajnoki cím már elúszott, így a BL-szerepléssel és a Barcelona elleni Király Kupa-döntővel mentheti meg első madridi szezonját. A madridiak idén eddig valamennyi BL-meccsüket megnyerték hazai pályán és még gólt sem kaptak.

A Real keretében ott van a sérülésből felépült Kaká, valamint a szombati bajnokin már visszatért Gonzalo Higuaín is, de Karim Benzemára nem számítha José Mourinho. A spanyol lapok úgy tudják, Ronaldo és Marcelo kezdő lehet, de csatárként Adebayor játszhat, a brazil és az argentin sztárját a kispadra ülteti Mourinho. A tréner várhatóan több olyan játékosát is a kezdőbe nevezi, aki korábban szerepelt az angol bajnokságban, így ismeri a Tottenhamet. Emiatt Carvalho, Xabi Alonso és Ronaldo mellett Lassana Diarra szerepeltetésére is van esély.

"Egy otthoni döntetlen a BL-ben mindig jó eredmény, különösen egy 0-0. Harry Redknapp a barátom, és örülök a sikereinek, mert amikor Angliában dolgoztam, még nem kapott ilyen lehetőségeket. Ha én nem jutok be a döntőbe, azt szeretném, hogy neki sikerüljön, és ő lehet a következő angol szövetségi kapitány" - dicsérte az ellenfél edzőjét a portugál szakvezető.

A BL-újonc Tottenham vendégként is veszélyes csapat, eddig 11 gólt szerzett, és az előző körben a Milan otthonában is nyert - ahol ősszel a Real sem tudott. A londoni együttes az angol pontvadászatban az ötödik helyen áll. A hétvégén a kiesés ellen harcoló Wigan ellen nem tudott gólt szerezni a csapat, így már szinte csak akkor van esélye jövőre is a BL-ben szerepelni, ha megnyeri a sorozatot.

Félelem nélkül

"Tisztában vagyunk azzal, hogy százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk a madridi meccs egészében, ami roppant nehéz lesz, de félelem nélkül fogunk pályára lépni. Hogy képesek vagyunk a sikerre nagy csapattal szemben, idegenben is, egy másik történelmi stadionban, a Milan ellen már bizonyítottuk. Reménykedem abban, hogy nagy meglepetést szerzünk a Real Madrid otthonában is" - mondta Harry Redknapp menedzser.

A tréner is örülhet egy fontos visszatérőnek: Gareth Bale várhatóan kezdő lesz Madridban. Az elitbe ősszel berobbanó walesi szélsőt korábban a Reallal is hírbe hozták, és Redknapp szerint csak 80 millió fontért válnának meg tőle, annyiért, amennyibe másfél éve Ronaldo került.

A Tottenhamnél William Gallas játéka az utolsó pillanatban dől el, a francia játékosra nem szükség lenne a védelemben a sok sérült miatt. Alan Hutton, Ledley King, Jonathan Woodgate, Younes Kaboul és Steven Pienaar kihagyja a meccset.

A két csapat korábban egyszer futott össze a nemzetközi kupában: az 1984-85-ös UEFA-kupa negyeddöntőjében a spanyol együttes 1-0-ra nyert Londonban, míg a madridi visszavágó gól nélküli döntetlent, így Real-továbbjutást hozott.

A másik keddi meccsen a címvédő Inter fogadja a Schalkét, és bár papíron az olasz együttes az esélyes hazai pályán, valójában egyáltalán nem vehető biztosra a milánóiak sikere. A német alakulat az új edzővel, Ralf Ragnickkal kezdi összekapni magát, míg az Inter a hétvégén kiadós verésbe szaladt bele: 3-0-ra kapott ki a városi rivális Milantól, ami aligha segítette a lelki ráhangolódást a keddi összecsapásra.

A címvédőnél Lucio eltiltott, őt Ivan Cordoba helyettesítheti a védelemben. Diego Milito felépült, de kérdéses, hogy kezdő lesz-e. A Schalkénál Cristoph Metzelder orrtörése ellenére ott lesz a pályán, de Mario Gavranovic és Pee Kluge sérült.

A múltbéli emlékek leggyászosabbika is nyomasztólag hathat a kék-feketékre: a Schalke 1997-ben büntetőkkel győzte le az Intert az UEFA-kupa döntőjében.

Szerző: Kaposi Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×