eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Technikai szabálytalanság miatt kizárták a Saubert

Kizárták Formula-1-es Ausztrál Nagydíjról a Sauber istállót, mivel versenyautóik hátsó légterelője nem felelt meg a technikai előírásoknak. A versenybírák törölték a csapat két pilótájának, az újonc Sergio Péreznek és Kobajasi Kamuinak pontjait. A Sauber F1 Team fellebbezést fontolgat.

A Sauber-pilóták kizárásával a ferraris Felipe Massa a pontszerző hetedik helyre került a hivatalos eredménylistán, míg a Force India versenyzői, Adrian Sutil és az újonc Paul di Resta az első tíz között végeztek.

"Meglepő és egyben lesújtó a FIA döntése" - kommentálta az eseményeket a Sauber technikai igazgatója. James Kay hozzátette: úgy tűnik, a hátsó szárny legfelső elemének felső felületét kifogásolták. Ennek az alkatrésznek a szerepe azonban lényegtelen a szárny működése szempontjából, és így semmiféle előnyhöz nem juttathatta a versenyzőt - vélekedett a szakember.
Első lépésben a Sauber bejelentette, hogy fellebbez. Ezután azonban a svájci istálló vezetői úgy döntöttek, részletes belső vizsgálatot indítanak az európai gyárban, hogy megértsék, mi is volt igazából a gondjuk a versenybíróknak a szóban forgó alkatrésszel, és csak ennek eredményét megismerve határoznak arról, valóban megtámadják-e a FIA ítéletét. 
A módosított végeredmény

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×