eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ronaldo talpra rántotta a Real Madridot - videókkal

Ismét Cristiano Ronaldo mentette meg a Real Madridot. A bajnokságban immár 17 gólnál járó csatár a Valencia elleni rangadó hajrájában két gólt is szerzett a tízfősre fogyott ellenféllel szemben.

A Madrid így 2-0-ra nyert. A spanyol liga legutóbbi 75 évében most először jutott a Real Madrid játékosa az első 14 fordulóban 17 gólig. Más klub tagjai közül is a Barcelona gólrekordere, César Rodriguez volt az utolsó még 1950-ben, aki eljutott az első 14 fordulóban legalább 17 gólig. (Sőt, ő 20-ig.)

A portugál az első gólt Mesut Özil átadásából, a másodikat szenzációs szóló után lőtte. José Mourinho csapata, sérülések és eltiltások miatt felforgatott összeállításban játszott: Iker Casillas - Arbeloa, Pepe, Albiol, Marcelo - Lassana Diarra - Khedira (Benzema), Xabi Alonso - Özil (Granero) - Cristiano Ronaldo, Di María. A hazaiak egy tizenegyest számon kértek a játékvezetőn a Di María elleni szabálytalanság után, ugyanakkor a vendég valencia védőjének, David Albeldának a kiállítása túlságosan szigorú ítélet volt.


A Madrid a győzelem ellenére csak második a bajnokságban, mivel a Barcelona, Lionel Messi két góljának és egy gólpasszának köszönhetően - 3-0-ra nyert az Osasuna ellen Pamplonában. (A hazaiaknál Vadócz Krisztián nem játszott a találkozón.)



A mérkőzés egyébként 50 perc késéssel kezdődött, mivel a katalánok a légiközlekedést akadályozó sztrájk miatt vonattal és busszal utaztak a mérkőzés helyszínére. Korábban a Liga úgy döntött, engedélyezi a találkozó 24 órával elhalasztását, de aztán mégis kötelezte a Barcelonát az utazásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×