eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Louis van Gaal már nem hisz a Bayern bajnoki címében

A 15. fordulóban Gelsenkirchenben elszenvedett vereség után a Bayern München edzője elismerte, hogy csapatának nincs esélye a bajnoki cím megvédésére, a cél csak a Bajnokok Ligája-szereplés, vagyis a 2-3. hely megszerzése lehet a német labdarúgó Bundesligában.

Louis van Gaal erről a ZDF televízió Aktuelles Sportstudio műsorában beszélt szombaton késő este, miután együttese váratlanul 2-0-ás vereséget szenvedett a bajnokságban eddig csak szenvedő Schalke 04 vendégeként. A holland tréner részben a bírót okolta a vereségért. Mint mondta, ha Gomeznek a 84. percben lőtt szabályos gólját nem érvényteleníti lesállás címén a játékvezető, akkor még lett volna ideje a csapatnak kiharcolni a döntetlent. Érthetetlennek nevezte ugyanakkor, hogy fiai az első félidőben nem tudták kihasználni százszázalékos helyzeteiket.

A Bayern célja 30 pont megszerzése volt a téli szünet előtt. Két fordulóval az őszi évad zárása előtt a sokszoros bajnok 23 ponttal a 7. helyen áll, 15 meccsből mindössze ötöt tudott megnyerni, gólkülönbsége 23-17. Hátránya az éllovas Borussia Dortmund mögött 14 pont. Ha ma délután a fekete-sárgák a Westfalenstadionban legyőzik a Nürnberget, akkor a különbség 17 pontra nő. Ekkora hátrányból pedig még soha, egyetlen klub sem lett bajnok...

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×