eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fegyelmi indult Mourinho és négy Real-játékos ellen

Fegyelmi vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség a Real Madrid vezetőedzője és négy játékosa ellen az Ajax elleni Bajnokok Ligája meccsen történt kiállításokkal kapcsolatban. Az üggyel november 30-án foglalkozik az UEFA.

Az eljárás célja kideríteni, hogy Xabi Alonso és Sergio Ramos szándékosan állíttatta-e ki magát. A két futballista így a tét nélküli utolsó fordulóban tölti le eltiltását.

Az UEFA a két érintett játékos mellett Iker Casillas és Jerzy Dudek ellen is vizsgálatot indított, mivel a felvételek szerint ők adhatták át a Real Madrid vezetőedzőjének, José Mourinhónak utasítását.

A portugál tréner azért akarta, hogy két kulcsembere piros lapot kapjon, mivel így eltiltásukat a már tét nélküli Auxerre elleni meccsen tölthetik le.

A két spanyol játékosnak már volt egy-egy sárga lapja a korábbi csoportmérkőzésekről, és mindketten kaptak egy újabbat az amszterdami találkozón, így az Auxerre elleni összecsapáson azt kockáztatták volna, hogy egy újabb figyelmeztetés esetén nem játszhatnak a nyolcaddöntő első meccsén. Az UEFA szabályai szerint három különböző meccsen kapott sárga lap után jár egy mérkőzésre szóló eltiltás, majd ezután minden második sárga után kell kihagyni egy találkozót. Ráadásul ebben az idényben nem törlik el a lapokat, így a két futballista kettő helyett egy sárga lapot visz tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×