eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nyolc továbbjutó helyből hét elkelt a BL-ben

Az Inter, a Tottenham, a Schalke, a Lyon, a Man United, a Valencia és a Barcelona is továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti mérkőzésein a tavaszi folytatásba. Egyben ez az is jelenti, hogy az A, a B, a C és a D csoportban már csak összesen egy továbbjutó hely kiadó.

Az A csoportban az Inter, Esteban Cambiasso góljával nehezen nyert, a Spurs ellenben annál könnyebben jutott túl a Werderen. A németek busza a meccs előtt karambolozott (nem történt személyi sérülés), de a meccs még rosszabb emléket hagyhat bennük. A londoniak góljait Kaboul, Modric és Crouch szerezték, Gareth Bale kihagyott egy tizenegyest. A Twente biztos harmadik, a Werder kiesett.

A B csoportban nagy meglepetés a Hapoel sima győzelme a Benfica ellen. A Lyon hívei sem számíthattak arra, hogy csapatuk ilyen nagy verést kap Gelsenkirchenben. Mindkét meccsen két játékos lőtte a három gólt, Izraelben Zahavi (2) és Douglas, Németországban Huntelaar (2) és Farfan.

A C csoportban a Manchester United Wayne Rooney a 87. percben lőtt tizenegyes-góljával nyert. Sir Alex csapata még nem kapott gólt a sorozatban. A Valencia kiütötte a BL-mezőnybe túl gyenge török Bursasport.

A D csoportban a Rubin Kazany egy tizenegy-góllal verte dán ellenfelét, ősszel az orosz mindkét gólja büntetőből született a BL-ben. A Barcelona könnyedén verte a Panathinaikoszt, a katalkánok közel egy év után nyertek ismét idegenbeli BL-mérkőzést.

Folytatódott Messi nagy gólsorozata, de Pedro ezúttal még rajta is túltett a duplájával. Messi egyébként klubrekordot állított be, utolérte BL-góljai számát tekintve Rivaldót. Pedro tavaly is lőtt november 24-én BL-gólt, akkor a későbbi győztes Internek. A Pana már nem reménykedhet hasonlóban...

A csoport
Inter-Twente 1-0
Tottenham-Werder 3-0

Az állás: 1. Tottenham 10, 2. Inter 10, 3. Twente 5, 4. Werder 2
Hátralévő mérkőzések: Twente-Tottenham, Werder-Inter.

B csoport
Hapoel Tel-Aviv-Benfica 3-0
Schalke-Lyon 3-0

Az állás: 1. Schalke 10, 2. Lyon 9, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 4.
Hátralévő mérkőzések: Lyon-Hapoel, Benfica-Schalke.

C csoport
Rangers-Man United 0-1
Valencia-Bursaspor 6-1

Az állás: 1. Manchester United 13, 2. Valencia 10, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0
Hátralévő mérkőzések: Man United-Valencia, Bursaspor-Rangers.

D csoport
Rubin Kazany-FC Köbenhavn 1-0
Panathinaikosz-Barcelona 0-3

Az állás: 1. Barcelona 11, 2. Köbenhavn 7, 3. Rubin 6, 4. Panathinaikosz 2
Hátralévő mérkőzések: Barcelona-Rubin, Köbenhavn-Panathinaikosz

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×