eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az UEFA vizsgálhatja Mourinho trükkjét - videó

José Mourinho utasítására állíttatta ki magát a Real Madrid két labdarúgója, Xabi Alonso és Sergio Ramos az Ajax elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés hajrájában, hogy ezzel az utolsó, már tét nélküli fordulóban letöltsék eltiltásukat - tételezi fel a nemzetközi sajtó. Az Európai Labdarúgó Szövetség a játékvezetői jelentés áttanulmányozása után dönt arról, indít-e vizsgálatot az ügyben.

Xabi Alonsónak a pálya szélén, Sergio Ramosnak pedig a cserekapuson, Jerzy Dudeken keresztül üzente meg José Mourinho, hogy állíttassa ki magát az Ajax ellen. A Real Madrid ekkor már fölényesen, 4-0-ra vezetett, és sikerével csoportelsőségét is bebiztosította. A portugál tréner azért akarta, hogy két kulcsembere piros lapot kapjon, mivel így eltiltásukat a már tét nélküli Auxerre elleni meccsen tölthetik le.


A két spanyol játékosnak már volt egy-egy sárga lapja a korábbi csoportmérkőzésekről, és mindketten kaptak egy újabbat az amszterdami találkozón, így az Auxerre elleni összecsapáson azt kockáztatták volna, hogy egy újabb figyelmeztetés esetén nem játszhatnak a nyolcaddöntő első meccsén. Az UEFA szabályai szerint három különböző meccsen kapott sárga lap után jár egy mérkőzésre szóló eltiltás, majd ezután minden második sárga után kell kihagyni egy találkozót. Ráadásul ebben az idényben nem törlik el a lapokat, így a két futballista kettő helyett egy sárga lapot visz tovább.

A Marcában megjelent képek szerint Mourinho Jerzy Dudeket választotta "postásnak", aki az üzenetet továbbította Iker Casillasnak, a kapus pedig szólt Sergio Ramosnak. Egy holland televízió pedig azt mutatta be, ahogy a portugál szakvezető odahívja magához Xabi Alonsót, és a fülébe súgja a teendőket.

A középpályás végül a 87. percben kapta meg második sárga lapját, miután nem akart elvégezni egy szabadrúgást. A skót Craig Thomson nem tehetett mást, kiállította Xabi Alonsót, aki nem is nagyon reklamált. Három perccel később hasonló eset végén Sergio Ramos is mehetett zuhanyozni, de ő legalább a látszat kedvéért egy kicsit méltatlankodott a döntésen. A meccs után José Mourinho azt elismerte, hogy az utolsó lapokat időhúzás miatt kapták.

Az UEFA közlése szerint előbb a játékvezető jelentését nézik meg, és ennek alapján döntenek arról, hogy kezdeményeznek-e fegyelmi eljárást a Real Madrid két labdarúgója ellen. Ha bizonyítani tudják, hogy szándékosan állíttatták ki magukat, akkor szankciókra - például súlyosabb eltiltásra - számíthatnak.

Hasonló eset korábban már történt: 2004-ben David Beckham elárulta, hogy szándékosan provokált ki egy sárga lapot a Wales elleni világbajnoki selejtezőn, ami eltiltást vont maga után, így sérülése alatt letöltheti a büntetést. Az angol válogatott akkori csapatkapitányát sokan bírálták tette miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×