eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elégedetlen a vb-pályázatokkal a FIFA

A 2018-as világbajnokság megrendezésére benyújtott pályázatok közül mindegyikben talált hiányosságokat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A szervezet a spanyol-portugál és a belga-holland közös kandidálással kapcsolatban már magát a közös rendezés ötletét is megkérdőjelezte, míg az orosz pályázatban a közlekedési és technológiai infrastruktúra hiányosságaival, az angolok esetében pedig az edzőpályákkal és a csapatok elszállásolásával volt elégedetlen.

"A közös rendezés lehetőségének teljes körű elemzéséhez a FIFA-nak szüksége van további kulcsfontosságú részletek megismerésére, mert az ilyen koncepció esetében az előírások betartása sokkal nehezebb, és új kihívások elé állítja a rendezőket - idézte a BBC a FIFA állásfoglalását. - Belgium és Hollandia pályázatával kapcsolatban ráadásul a szükséges kormányzati támogatás és a kormánygarancia is hiányzik."

A FIFA december 2-án dönt arról, hogy 2018-ban melyik ország rendezheti a vb-t, s ugyanekkor határoz a 2022-es esemény helyszínéről is. Utóbbiért Japán, a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Katar van versenyben.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×