eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Komoly gondokkal küzd a magyar sikersportág

Katasztrofális a fővárosban a sportuszodák helyzete, a jobb állapotban lévő létesítmények pedig lassan megfizethetetlenek a kluboknak - mondta az InfoRádiónak az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület vezetője. Kis József szerint ez lassan visszatartó erőt jelent az egyébként a gyermekek körében továbbra is nagyon népszerű sportágban.

Hiába számít sikersportágnak a vízilabda, a népszerűséghez és az eredményekhez képest katasztrofális létesítményhelyzet és a jó állapotú uszodák szinte megfizethetetlen ára elveszik a lendületet - mondta az InfoRádiónak az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület vezetője.

Kis József kiemelte: a gyerekeket lehangolja az első találkozás az uszodával és az edzéssel, és mindez komoly féket jelent.

A klubvezető közölte: egyesületükben 300 gyerek sportol, és egy hónapban három millió forintot kell fizetni uszodabérletre és belépőkre. A magas árak is visszatartják a gyerekeket - tette hozzá.

A kiemelkedő eredményt elérő klubok is minimális támogatást kapnak a nemzeti utánpótlás-nevelési programokból, az egyesületek költségvetésének tíz százalékát sem éri el ez az összeg - fejtette ki Kis József. Javaslata szerint az eredményekkel arányosan kellene támogatást kapni a kluboknak.

A Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület vezetője hangsúlyozta azt is, hogy a fővárosban még a létesítmények állapotának szinten tartása sem valósult meg, egyedül Komjádi uszodát újították fel.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×