eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Vívó-vb: negyeddöntős a férfi párbajtőrcsapat

Taktikus vívással bejutott a negyeddöntőbe a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi világbajnokság szombati versenynapján.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású együttes - a 31 alakulatot felvonultató mezőnyben elsőként rangsorolva - egyedüliként pihenhetett az első "kanyarban", s csak a 16 között kellett pástra lépnie. A japánok elleni mérkőzés előzetesen nem tűnt nehéznek, azzal együtt sem, hogy a nap kezdete általában nem egyszerű.

Ehhez képest az első négy asszó után még az ázsiaiak vezettek. Akkor Imre 5-2-vel fordított Szakamotóval szemben, majd a 24-22-es állás három további asszóban nem változott. A magyarok nem erőltették az akciózást, de ami meglepőbb volt, a hátrányban lévő japánok sem. A döntés így az egyéniben bronzérmes Boczkóra és Szakamotóra maradt. A magyar vívó egy perc elteltével két tussal tisztes távolságba került, s a továbbiakban okosan kontrollálta az asszót. A vége 31-25 lett.

Az elődöntőbe kerülésért a németekkel kell majd vívni.
Eredmény:
Magyarország-Japán 31-25
(Boczkó: plusz 5, Imre: plusz 3, Somfai: mínusz 2)

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×