eur:
391.18
usd:
365.58
bux:
68169.96
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Rangadók hétvégéje az olasz bajnokságban

Három rangadót rendeznek az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. Szombat este a jó formába lendülő Juventus a Romát fogadja, vasárnap a második Lazio a harmadik Napolival találkozik, este pedig a milánói derbit láthatják a szurkolók.

"A Milan készen áll a rangadóra, és tudom, hogy ez a legfontosabb meccs Olaszországban" - mondta a vasárnapi derbi előtt Massimiliano Allegri, a listavezető piros-feketék trénere, aki ez lesz az első városi rangadója.

"A motivációval nem lesz gond, és arra is emlékeznünk kell a pályán, hogy három ponttal vezetünk az Inter előtt" - tette hozzá a szakvezető.

Allegrinek nincs könnyű dolga, hiszen Filippo Inzaghi és Alex Pato is lesérült a Palermo ellen szerdán. Ott lesz viszont a pályán Zlatan Ibrahimovic, aki korábban három évig a városi rivális Intert erősítette. Nem ez lesz az első meccse volt csapata ellen, hiszen tavaly már a BL-ben szerepelt a kék-feketék ellen.

Izgalmas meccsre van kilátás, mivel a döntetlen egyik csapatnak sem megfelelő eredmény, annyira szoros az élmezőny. Az Internek a vártnál gyengébb kezdte a szezont, a címvédő a negyedik. Rafael Benítez a sérüléshullámra foghatja a rossz rajtot, és talán vasárnap már számíthat Julio Cesar kapusra és a középpályán Dejan Stankovicra, de Maicon biztosan nem játszhat, míg Wesley Sneijder szereplése kérdéses.

A második helyre visszacsúszott, de a várakozásokat így is magasan felülmúló Lazio ezúttal a harmadik Napolit látja vendégül, s akár vissza is veheti vezető pozícióját, ha nyer, s a milánói rangadón döntetlen születik.

A szezont meglehetősen gyengén kezdő Roma az elmúlt fordulókban magára talált, egészen a hatodik helyig jött fel, s szombaton akár újabb pozíciót ugorhat, ha a Juventus vendégeként be tudja gyűjteni a három pontot. A torinói együttes a Milan ellen egy rangadót már megnyert idén. A meccs érdekessége, hogy mindkét edző dolgozott a másik csapatnál: Claudio Ranieri a Torinóban eltöltött közel két év alatt egy bronzérmet szerzett, Luigi Delneri fél évig vezette a Romát, de a sikertelen szereplés miatt távozott 2005 tavaszán.

Sok a hiányzó mindkét oldalon. A Juventusnál nem számíthatnak Buffonra, Krasicra, Legrottagliéra, Rinaudóra, Grygerára, De Cegliére, Martinezre és Manningerre sem. A másik oldalon Juan, Okaka, Taddei és Pizarro nem bevethető.

A magyar válogatott Koman Vladimirt is foglalkoztató Sampdoria vasárnap a vele azonos pontszámmal álló Chievo ellen javíthat, miután csütörtökön a Parma otthonában szenvedett egygólos vereséget. Rudolf Gergely együttese, a Genoa Cagliariban lép pályára, a Vass Ádámot és Feczesin Róbertet az elmúlt időben gyakran nélkülöző Brescia pedig a Bologna vendége lesz.

Serie A, 13. forduló:
szombat:
Fiorentina-Cesena 18 ó
Juventus-AS Roma 20:45
vasárnap:
Lazio-Napoli 12:30 ó
Bari-Parma 15
Bologna-Brescia 15
Cagliari-Genoa 15
Palermo-Catania 15
Sampdoria-Chievo 15
Udinese-Lecce 15
Internazionale-AC Milan 20:45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×