eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gálameccs a 100 éves Nagyváradi AC tiszteletére

Szombaton gálamérkőzésekkel emlékeznek a 100 éve alapított Nagyváradi Atlétikai Clubra, az eseményen a többi között összecsap egymással az erdélyi és a magyar öregfiúk labdarúgócsapata is. A Nugati pályaudvarról induló Nosztalgiavonat érkezésével kezdődik a Nagy idők focija eseménysorozat.

Tőkés Máté, a rendezvény főszervezője, a Partium FC futballcsapatának játékosa és elnöke elmondta, hogy a magyarországi játékosok és díszvendégek mazsorettek és rezesbanda díszkíséretében vonulnak át a mérkőzésnek otthont adó nagyváradi Bodola Gyula Stadionhoz. A lelátókon ülők kivetítőkön követhetik figyelemmel a magyar küldöttség érkezését.
Az ünnepi labdarúgó-mérkőzés fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, házigazdája pedig Tőkés László, az Európai Parlament egyik alelnöke lesz. A rendezésben a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) futballcsapata mellett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) is szerepet vállal.

A gálamérkőzés első félidejében az erdélyi és a magyarországi öregfiúk csapata játszik egymás ellen, a második játékrészben pedig a romániai Bihar megyei bajnokságban szereplő Partium FC és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja lép pályára. A mérkőzést követően a NAC történetét bemutató fotókiállítás nyílik.

A magyarországi öregfiúk csapatának tiszteletbeli trénere Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje lesz, míg az erdélyi öregfiúk edzője a Nagyváradon élő Jenei Imre, aki korábban magyar és román válogatott szövetségi kapitánya is volt. Jenei Imre az InfoRádiónak azt mondta, büszke rá, hogy felkérték az öregfiúk trénerének. Hozzátette: az 1944-es magyar bajnok Nagyváradra egész Erdélyben felnéznek.
Az együttesekben egyik oldalon többek között korábbi román válogatottak, Bölöni László, Flavius Domide, Szatmári Sándor,vagy Váczi II. György lépnek pályára, míg a magyarországi öregfiúknál Esterházy Márton, Urbán Flórián és Zámbó Sándor is jelezte részvételét.
A magyar államfő kabinetfőnöke jelezte, hogy Schmitt Pál a helyszínen kívánja megtekinteni a találkozót, és jelen lesz Czene Attila sportért felelős államtitkár, illetve román kollégája, a szintén olimpiai bajnok Doina Melinte is.

A belépőjegyekből befolyt összeget a szervezők a magyarországi iszapkatasztrófa károsultjai számára ajánlják fel.

"A szervezéshez a legnagyobb segítséget a magyar kormánytól kaptuk, ezért is gondoltuk úgy, hogy jótékonysági akcióval viszonozzuk mindezt" - közölte a sajtótájékoztatón Tőkés Máté.

A 13 órakor kezdődő gálamérkőzést élőben közvetíti a Duna Televízió, a kommentátorok Szepesi György, Novotny Zoltán és Knézy Jenő lesznek.

Az 1910-ben alakult NAC 1944-ben sporttörténelmet írt azzal, hogy első vidéki csapatként megnyerte a magyar bajnokságot, illetve azzal, hogy 1949-ben, immár ICO néven, a román bajnokságban is az első helyen végzett. Az 1963-ban megszűnt NAC-ban olyan játékosok fordultak meg, mint Lóránt Gyula, az Aranycsapat tagja, vagy a román és a magyar válogatottban is szerepelt Bodola Gyula és Pecsovszky József. Érdekesség még, hogy a NAC ellen játszotta első élvonalbeli mérkőzését Puskás Ferenc is

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×