eur:
399.97
usd:
364.93
bux:
74186.25
2024. október 9. szerda Dénes

Ronaldinho Amerikába megy

Ronaldinho az Egyesült Államokban, a Los Angeles Galasxy csapatánál folytatja pályafutását - értesült a milannews.it.

Bár az olasz újság amerikai pletykákra hivatkozva közli értesülését, Ronaldinho eligazolása a Milanból már hónapok óta napirenden van. A játékos testvére - aki egyben a menedzsere is - múlt héten érkezett a lombard városba, hogy egyeztessen Ronaldinho jövőjéről. A tárgyalásokat egyik fél sem kommentálta, de az utóbbi időben több olasz hírportál is arról számolt be, hogy a Galaxy már januárban vinné a játékost.

Ronaldinho szerződése a Milannál 2011. júniusában jár le, és bár többször tárgyaltak a folytatásról, azt még nem újították meg. Szakértők szerint, ha a két fél nem hosszabbít, akkor a Milan már januárban eladja a játékost, hiszen csak így kaphat pénzt érte.

Ronaldinho az utóbbi időben egyre kevesebbet játszik a csapatban, s ennek csak részben a sérülése az oka. Az átigazolási szezon utolsó napján a Milan vezetői leigazolták Robinhót a Manchester Citytől, s ezzel jelezték Ronaldinhóéknak: van más klasszis is a keretben a posztra.

"R80" ebben a szezonban már sokkal kevesebbet játéklehetőséget kap, mint tavaly, és eredményességi mutatói is jelentősen visszaestek, amióta Allegri vette át az edzések irányítását. Az új olasz mester gyakran küldte Ronaldinhót külön fizikai munkára, mondván, hogy a brazil zseni állapota messze elmarad az elvárttól. Sőt, a nagyobb tétmeccseken az utóbbi időben már inkább Robinho szerepel Ibrahimovic, Inzaghi, avagy Pato mellett a Milan támadósorában.

Amennyiben Ronaldinho távozik a Milantól, akkor újra egy csapatban szerepelhet David Beckhammel, aki a világbajnokság előtt hosszú ideig kölcsönszerződéssel a Milanban játszott. Végül Beckham egy sérülés miatt kihagyta a dél-afrikai vébét, és visszament a Galaxyhoz.

Az olasz lapok egybehangzó értesülése szerint a Milan megkezdte a hivatalos tárgyalásokat Robaldinho pótlásáról. Választottjuk a Palermo fiatal argentín középpályása, Pastore.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar EU-elnökség programbeszédében a versenyképesség növelését, a szabályozások egyszerűsítését és a tagállamok közötti együttműködés erősítését hangsúlyozta az Európai Parlament előtt. Kijelentette, hogy a magyar elnökség novemberben új versenyképességi paktumot mutat be, és kiemelte, hogy az EU ipari kapacitásainak megtartása, a magas energiaárak kezelése és a zöld átállás megalapozása kulcsfontosságú. A migrációval kapcsolatban a miniszterelnök a schengeni rendszer összeomlásától óvott, és az unió határain kívül kialakítandó menekültügyi hotspotokat javasolta. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke erősen kritizálta a magyar miniszterelnök kijelentéseit és a kormány intézkedéseit, álszentséggel vádolva a kabinetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 9. 08:49
×
×
×
×