eur:
385.79
usd:
356.67
bux:
69083.86
2024. május 14. kedd Bonifác

Nagy László és a válogatott mellett tüntetnek a szurkolók

Nagy László levele lavinát indított el: a barcelonai klasszis keddi közleménye után a válogatott átlövő állításait a szövetség cáfolta, aztán csütörtökön a nemzeti csapat játékosai egységesen álltak ki Nagy Lászlóért. A mai Szeged-Veszprém férfi kézilabda-rangadó előtt a két klub szurkolói közös szimpátiatüntetést szerveznek a magyar válogatott és Nagy László mellett.

Nagy László továbbra sem játszik a magyar kézilabda-válogatottban, mert szerinte nem változtak meg azok a feltételek, amelyeket csapatkapitányként jelzett a szövetségnek. A 29 éves klasszis azért marad távol a nemzeti csapattól, mert a többi között túl alacsonynak tartja a napidíj mértékét, amely 10 euró/nap, ez szerinte nem fedezi a játékosok költségeit, és a biztosítás feltételeit is kifogásolja. Nagy László hozzátette: tavaly év végén egyeztetett Sinka László MKSZ-elnökkel, de semmi sem változott.

A Barcelona játékosa az ügyről nem nyilatkozik. Sinka László szövetségi elnök az InfoRádiónak azt mondta: a válogatott körülményei rendezettek, annak ellenére, hogy a magyar szövetség anyagilag Sinka László kiemelte, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi összehasonlításban alacsonynak mondható, 640 millió forintos büdzsével rendelkezik. Hozzátette: a válogatott játékosokhoz nem méltó a válogatottban való szereplést pusztán anyagi kérdéssé silányítani.

A szövetség elnökének nyilatkozata után a válogatott keret egységesen állt ki Nagy László mellett. A csapattagok levelükben kiemelték, hogy a jövőben nem nyilatkoznak az ügyről, de a Nemzeti Sportnak egybehangzóan hangsúlyozták, hogy mindenképp tárgyalásra van szükség a játékosok és a szövetség között. A nemzeti csapat ideglenes csapatkapitánya, Gál Gyula arról beszélt, hogy a barcelonai átlövő a csapatért állt ki, ők pedig érte állnak ki.

A szegedi Katzirz Dávid azt mondta: a valóságot írta meg Nagy László, minden mondata igaz, ezt a keret minden tagja így látja. A válogatott kapusa, Fazekas Nándor hozzátette: egyetértünk Nagy Lászlóval, a válogatott jövőbeni szereplése is függ ettől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×