eur:
385.96
usd:
355.44
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

A San Siróban juthat tovább a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre 4. fordulójának csúcsrangadóján a sorozat történetének két legeredményesebb csapata, a Milan és Real Madrid találkozik egymással szerda este. A spanyolok győzelmük esetén továbbjutnak a legjobb 16 közé.

A madridiak eddig kilencszer emelhették a magasba a legrangosabb európai trófeát, míg az olasz alakulat hét elsőséget szerzett. A két csapat jelenlegi formáját elnézve korántsem lenne meglepő, ha José Mourinho együttese győzni tudna a San Siro Stadionban is, mert amíg a Real fantasztikus formában menetel a bajnokságban, addig a Milan bukdácsol, szombaton hazai környezetben veszítette el a Juventus elleni rangadót. Ugyanakkor az olaszok abban bízhatnak, hogy a Real Madrid még soha sem tudott győzni a San Siróban. A madridiak soron következő gólja a 700. lesz a kontinentális sportági csúcssorozat - a BL és annak jogelődje, a BEK - történetében.

Az E csoportból a sérülésektől tizedelt Bayern München biztosíthatja be a helyét a nyolcaddöntőben. Az elmúlt idényben döntős németeknek ehhez győzniük kell a Kolozsvár otthonában. Erre jó esélyük van már csak azért is, mivel a romániai alakulat legutóbbi nyolc hazai BL-találkozójából hetet elveszített.

Az F jelű négyesből a Chelsea harcolhatja ki elsőként a továbbjutást: a Premier League-ben töretlenül menetelő londoniak a Stamford Bridge-en fogadják az orosz Szpartak Moszkvát, ráadásul első számú gólfelelősük, az elefántcsontparti Didier Drogba eltiltását követően ismét pályára léphet a BL-ben.

A H csoportban az Arsenal áll a továbbjutás kapujában, igaz, az utolsó lépést a Sahtar Donyeck otthonában kellene megtennie Arséne Wenger fiatal legénységének. Az ukránok hazai környezetben még sohasem kaptak ki angol csapattól. Az Arsenal a legtöbb gólt szerezte a 2010/11-es sorozatban, szám szerint 14-et. Ha az Ágyúsok hátralevő három mérkőzésükön még legalább hétszer megzörgetik az ellenfelek hálóját, megdöntik a Manchester United rekordját, amelyet az 1998/99-es idényben állítottak fel a Vörös ördögök.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Több felmérés is azt mutatja, hogy a vállalatok nagy részének már van tapasztalata a generatív AI megoldásokkal, amitől hatékonyságnövelést és költségcsökkentést várnak, de a válaszokból az is kiderül, hogy a legtöbben nem tudják, hogy milyen úton induljanak el, hogyan építsék azt be a szervezet mindennapi működésébe. Kovács Gyula, az AI-szolgáltatásokat nyújtó Neuron Solutions ügyvezetője szerint fontos, hogy a munkavállalók megértsék: az AI nem a munkájukat veszélyezteti, a „fenyegetés” inkább abban áll, hogy olyan emberek veszik el a munkájukat, akik jobban használják a gépeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×