eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Real Madrid megmentett egy pontot Milánóban

Nyolc mérkőzést rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az AC Milan, Pippo Inzaghi két góljával fordított a Real Madrid ellen, de Pedro Leon a 94. percben kiegyenlített. Az Olympique Marseille 7-0-ra nyert Zsolnán, idegenben még soha nem szerzett ennyi gólt egy csapat a BL-ben.

A portugál edző azt mondta: Kár, hogy nem az Interrel játszunk, alkalmam lenne megköszönni a szurkolóknak a gyönyörű két évet.

Fura véletlen: a BL-döntőt ugyanaz a játékvezető vezette, aki ma is dirigál, Howard Webb. A két összeállítás. AC Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Boateng, Pirlo, Gattuso - Alexandre Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho. Cserék: Amelia, Inzaghi, Seedorf, Ambrosini, Robinho, Yepes, Antonini. Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Alonso, Khedira - Ronaldo, Özil, Di Maria - Higuain. Cserék: Dudek, Mahamadou Diarra, Benzema, Granero, Arbeloa, Albiol, Pedro Leon.

A Chelsea a Szpartak Moszkvát fogadja, John Terry a kispadra ült, Michael Essien még oda sem. Terry, ha beszáll, beállítja Frank Lampard BL-szereplési klubrekordját, a 72. mérkőzésén szerepelve. Didier Drogba először játszik a nemzetközi kupában az idényben - rögtön övé lett a kapitányi karszalag.

Három mérkőzésen már az első negyedórában gól esett: az Arsenal Donyeckben Theo Walcott, az Auxerre hazai pályán, az Ajax ellen Frederic Sammaritano találatával került előnybe. Kolozsváron Mario Gomez juttatta előnyhöz a Bayernt.

Milánóban izgalmas, eseménydús volt az első negyedóra. A Real Madrid nem óvatoskodott, s a Milan is bátrabban támadott, mint a Bernabéuban. Higuaín, Pepe, Di María és Xabi Alonso az egyik oldalon, Boateng és Pato a másikon került helyzetbe.

Előnybe került az Olympique Marseille is Zsolnán (gólszerző: Alain Gignac), valamint a Roma Bázelben (Jeremy Menez). Érdekes, hogy két hete a svájciak nyertek az olasz fővárosban.

Milánóban Andrea Pirlo előbb a gólvonalon, majd öt másodperccel később két lépést előre léove mentette meg fejjel kapuját a góltól. A másik oldalon Ibrahimovic nem tudta ellőni a labdát Iker Casillas lába mellett.

A nap során az OM került elsőként kétgólos előnybe, Zsolnán Alain Gignac a második gólját is megszerezte. Aztán jött a harmadik: ezt már Gaby Heinze juttatta a szlovákok kapujába.

Az E csoportban a vendégek állnak jobban: Totti tizenegyesből, Gomez akcióból növelte csapata előnyét. A Roma és a Bayern is 2-0-ra vezet.

A Sahtar kiegyenlített az Arsenal ellen, a szinte újonc Eastmond öngólt vétett.

Zsolnán kezd megalázó lenni a különbség. Loic Remy találatával már 4-0 az Olympique Marseille-nek. Bomba meglepetés Belgrádban: Moises előnyhöz juttatta a Bragát.

Már csak a Stamford Bridge-en nem esett gól, megszerezte ugyanis a vezetést a Real Madrid. Ángel Di María álompasszából a honfitárs, Gonzalo Higuaín lőtt középről, 10 méterről a kapuba.

A szünet előtt megszerezte a vezetést a Sahtar is: az egykori Arsenal-játékos, Eduardo vette be egykori társai kapuját.

Félidei eredmények:
Basel-AS Roma 0-2
CFR Cluj-Bayern München 0-2

Chelsea-Szpartak Moszkva 0-0
Zilina-O. Marseille 0-4

AC Milan-Real Madrid 0-1
Auxerre-Ajax 1-0

Partizan-Braga 0-1
Sahtar-Arsenal 2-1

A második játékrész Londonban és Zsolnán kezdődött góllal. Nicolas Anelka találatával a Chelsea a továbbjutás közelébe került. Szlovákiában már hatgólos az OM előnye: Lucho Gonzélez lőtte az ötödiket, Alain Gignac a hatodikat.

Milánóban a Real Madrid tartja az előnyét, fölényben játszik, noha a támadásokat nem ambícionálja különösebben. Zsolnán átírja az OM a rekordok könyvét: soha nem nyert még csapat idegenbeli BL-meccset hét góllal. Lucho González találatával pedig már 7-0-ra vezet a francia alakulat.

A Chelsea is megszórta ellenfelét: Dider Drogba büntetőből, Braniszlav Ivanovics akcióból vette be az oroszok kapuját.

Kiegyenlített a Milan! Zlatan Ibrahimovic előkészítése után - Iker Casillas és Pepe hibája után - Pippo Inzaghi sodorta be a labdát a kapuba: 1-1! Ez volt az első gól, amit a madrid kapott a mostani sorozatban.

Alain Gignac után megvan a nap második mesterhármas-szerzője: Kolozsváron Mario Gomez találataival 3-0-ra vezet a Bayern, s gyakorlatilag már továbbjutott.

Fordított a Milan a San Siróban! Pippo Inzaghi lőtt még egy gólt, ezúttal Rino Gattuso passzából - lesről. De gól az, amit a bíró megad. Közben az Ajax kiegyenlített Auxerre-ben, Alderweireld a gólszerző.

A Basel már "csak" 2-3-ra áll, az Auxerre visszavette a vezetést, Langil révén. Bazsenov révén a Szpartak szépített a Stamford Bridge-en, de nincs jelentősége. Mint ahogy annak sem, hogy Thomas Müller szerzett még egy gólt Kolozsváron.
Ivanovics négy nap alatt három gólt szerzett a Chelsea-ben. Mai második találatával az állás a Stamford Bridge-en: 4-1.

Pedro Leon a 94. percben kiegyenlített a San Siróban, a semmiből! Abbiati lába között lőtte a labdát a kapuba. A játékosok ünnepeltek, José Mourinho rohant a cserejátékosaihoz, Albiolért, hogy álljon be.

Basel-AS Roma 2-3
CFR Cluj-Bayern München 0-4
A csoport állása: 1. Bayern München 12 pont, 2. Roma 6, 3. Basel 3 (7-8), 4. CFR Cluj 3 (5-10).

Chelsea-Szpartak Moszkva 4-1
Zilina-O. Marseille 0-7
A csoport állása: 1. Chelsea 12 pont, 3. Marseille 6 (8-3), 2. Szpartak Moszkva 6 (4-5), 4. Zilina 0

AC Milan-Real Madrid 2-2
Auxerre-Ajax 2-1
A csoport állása: 1. Real Madrid 10 pont, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3

Partizan-Braga 0-1
Sahtar-Arsenal 2-1
A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont (15-4), 2. Sahtar 9 (7-6), 3. Braga 6, 4. Partizan 0

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×