eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Három csapat már kedd este továbbjuthat a BL-ben

A címvédő Inter, valamint a Barcelona és a Lyon is biztosíthatja helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligájában a keddi játéknapon. Előbbi két csapatnak a győzelem, míg a francia együttesnek a döntetlen is elegendő a továbblépéshez.

Az A csoportban az Inter két hete legyőzte a Tottenhamet. Az olaszok a 35. percben már 4-0-ra vezettek, ám Gareth Bale mesterhármasával 4-3 lett a végeredmény. Amennyiben az olaszok nyernek Londonban, akkor készülhetnek a nyolcaddöntőre. Az angolok utoljára 1972-ben, az UEFA-kupa megnyerése felé vezető út elődöntőjében fogadtak olasz ellenfelet, és akkor 2-1-re legyőzték a Milant. A góllövőlistát vezető Samuel Eto'o fémjelezte Inter az utóbbi 11 BL-meccséből kilencet megnyert, és az utóbbi három angol riválisát egyaránt legyűrte.

A Tottenham kapusa, Heurelho Gomes eltiltását tölti, így a veterán Carlo Cudicini helyetttesíti, de Harry Redknapp menedzser számára jó hír lehet, hogy Rafael van der Vaart és Tom Huddlestone sérüléséből felépülve pályára léphet. A vendégeknél a kapus Julio Cesar és Esteban Cambiasso játéka kérdéses. A találkozót Kassai Viktor vezeti, segítői Ring György, Vámos Tibor, Fábián Mihály, Bognár Tamás és Bede Ferenc lesznek.

Ebben a kvartettben a Werder Bremen fogadja a szintén kétpontos Twentét. A német együttes az utolsó tíz BL-fellépésből egyszer diadalmaskodott, ám az otthoni 13 meccséből csak kétszer kapott ki. A mostani vesztesnek szinte minden reménye elszáll a továbbjutásra.

A B csoportban az eddig százszázalékos Lyonnak elég pontot szereznie a Benfica otthonában a nyolcaddöntőhöz. Két hete 2-0-ra nyert az akkor vendéglátó francia alakulat. A portugálok az utolsó nyolc hazai európai kupameccsükön veretlenek, hétszer nyertek, lőttek 22 gólt és mindössze hármat kaptak, ráadásul francia klubok ellen kilenc otthoni fellépésükön soha sem kaptak ki. A Lyonnak ez lesz a 100. meccse a legrangosabb sorozatban. A francia klub előző hat portugáliai kirándulásáról csak egyszer tért haza győztesen.

Az eddig pont nélküli Hapoel Tel-Avivnak győznie kell a vendég Schalke 04 ellen, máskülönben biztos kieső. Október 20-án a németek 3-1-re nyertek az egymás elleni mérkőzésen.

A Manchester United az egyetlen éllovas, amely ebben a fordulóban nem juthat tovább még győzelemmel sem. A C csoportban az angol gárda ahhoz a Bursasporhoz látogat, amelyet két hete 1-0-ra győzött le. Rossz hír, hogy Wayne Rooney bokasérülés miatt biztosan nem játszhat, és Rio Ferdinand is kihagyja a meccset. A török csapat sorozatban hét nemzetközi meccsét elveszítette, ráadásul ebben a kiírásban - egyedüliként a mezőnyben - még gólt sem lőtt.

Amennyiben a Valencia és a Rangers meccsén döntetlen születik, akkor a Bursaspor (ideiglenesen) megmenekül a búcsútól, még akkor is, ha most kikapna a Machestertől. A spanyol együttes az utolsó hat hazai BL-fellépésén képtelen volt nyerni, és csak kétszer volt eredményes, az utolsó hármon pedig egyszer sem. A Rangers ugyanakkor sorozatban kilenc BL-találkozó és 12 nemzetközi kupameccs óta nem tud spanyol rivális legyőzni.

A D csoportban a Barcelona október 20-án Lionel Messi duplájával verte a Köbenhavn csapatát, és ha a katalánok megint győznek, akkor ott vannak a nyolcaddöntőben. A dán együttes hazai BL-mérlege viszont imponáló: négyből három győzelem (egyszer az MU ellen) és egy döntetlen. Ám a koppenhágaiak hét találkozóból egyszer sem tudtak spanyol riválist legyőzni.

A 150. BL-fellépésére készülő Barcelona 11 találkozóból egyszer sem kapott ki dán klubtól, kilenc győzelem és két döntetlen a mutató, és nyolcszor még gólt sem kapott. Hiányozni fog a katalánoktól a kapus José Manuel Pinto, aki füttyszóval megzavarta az ellenfél gólhelyzetben kitörő játékosát, és emiatt két összecsapásra szóló eltiltással sújtották.

A Rubin Kazany és a Panathinaikosz két héttel ezelőtti csatája nem hozott gólt. Amelyikük most kikap, akkor minden bizonnyal búcsút inthet továbbjutási reményeinek.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×