eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

FIA: közúti szabálysértéssel az F1-es engedély is elúszhat

A közúti szabályok be nem tartása miatt a jövőben akár a Forma-1-es versenyzői engedélyt is visszavonhatja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

"A FIA-rendezvények résztvevőinek sportáguk nagyköveteként kell közlekedniük az utakon - áll a szervezet szerdai közleményében. - Viselkedésükkel példát kell mutatniuk, a szabályokat pedig minden esetben tiszteletben kell tartaniuk."

A mostani szigorítás kiváltó oka Lewis Hamilton márciusi, melbourne-i esete volt: a brit pilóta a nyílt utcán farolgatott személyautójával, amiért augusztusban egy helyi bíróság 500 ausztrál dollár megfizetésére kötelezte.

A FIA bejelentése szerint a jövőben az ilyen és ehhez hasonló esetek az egyszerű figyelmeztetéstől kezdve számos egyéb büntetést, többek között a versenyzői engedély elvételét vonhatják maguk után. Ráadásul az a pilóta, aki nem rendelkezik érvényes közúti jogosítvánnyal, a szabályok szerint nem kaphatja meg a szuperlicenszet sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×