eur:
389.28
usd:
362.67
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Támadni és gólokat lőni akar este a válogatott Moldova ellen

Elsősorban a támadásokra helyezi a hangsúlyt, ezért az ebben jeleskedő futballistáknak szán jelentősebb szerepet Egervári Sándor, a keddi, Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető elmondta, már nem gondolnak a Svédországban 2-0-ra elvesztett pénteki összecsapásra, vasárnap óta csak a soron következő találkozóra koncentrálnak.

"Igyekeznünk kell a rivális térfelén megtartani a labdát, ennek megfelelően a támadókra nagyobb szerep hárul - mondta Egervári. - Ezért azok a játékosok, akiknek a gólszerzés és a helyzetek kialakítása az erősségük, most több lehetőséget kapnak majd."

A kapitány hozzátette, szeretné, ha a szurkolók és a gárda a keddi mérkőzésen közelebb kerülnének egymáshoz, és a válogatott kiszolgálná a közönséget.

"A kisebb sérüléseket minden futballistánál sikerült rendbe hozni, s úgy érzem, mentálisan is helyre állt minden a svédországi találkozót követően, így felkészülten várjuk a moldovaiak elleni összecsapást, amelyen pontokat szeretnénk szerezni."

A játékosok közül a csapatkapitány Gera Zoltán bizakodó volt, s kiemelte a fantasztikus hangulatot, amelyet a szurkolók rendre megteremtenek a Szusza Ferenc Stadionban.

A tavalyi U20-as világbajnokságon bronzérmes, de az elmúlt hónapokban már rendszeresen a felnőtt keret tagjaként szereplő Koman Vladimir csalódottságának adott hangot, s mind a pénteki, mind az U21-es válogatott szombati veresége miatt is elkeseredett volt. A középpályás ugyanakkor kiemelte, mindenképpen meg kell mutatniuk, hogy többre képesek, s hazai pályán feltétlenül győzniük kell Moldova ellen.

Király Gábor, a válogatott rutinos kapusa hangsúlyozta: fontos, hogy az ígéreteket tettek kövessék, s a pályán valóban küzdjön, harcoljon a csapat.

Az összecsapás ma 20:30 órakor kezdődik Újpesten.A két csapatnak ez lesz a harmadik tétmérkőzése egymás ellen; 2007-ben előbb Várhidi Péter tanítványai 2-0-ra győztek a Szusza Ferenc Stadionban, majd idegenben kikaptak 3-0-ra Eb-selejtezőn.

A magyarok hazai pályán veretlenek az aktuális ellenféllel szemben: a mérleg egy siker és két döntetlen.

A múlt:
1999. augusztus 18., Üllői út:
Magyarország-Moldova 1-1 (1-0) - barátságos
Gól: Sebők V. (39.), illetve Clescenco (66.)

2002. március 27., Chisinau:
Moldova-Magyarország 0-2 (0-1) - barátságos
Gól: Kenesei (14.), Tóth N. (50.)

2002. november 20., Üllői út:
Magyarország-Moldova 1-1 (0-1) - barátságos
Gól: Dárdai (54.), illetve Patula (15.)

2007. március 28., Szusza Ferenc Stadion:
Magyarország-Moldova 2-0 (1-0) - Eb-selejtező
Gól: Priskin (9.), Gera (63.)

2007. november 17., Chisinau:
Moldova-Magyarország 3-0 (2-0) - Eb-selejtező
Gól: Bugaiov (12.), Josan (23.), Alexeev (86.)

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×