eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Még két év a londoni olimpiáig

Két év múlva kezdődik a londoni nyári olimpia. A szervezőbizottság ennek alkalmából csaknem ezer eseményt, így a legkülönbözőbb sportági versenyeket magában foglaló nyitott hétvégét szervezett.

A keddi programban pedig egyebek között több olyan létesítmény átadása-megmutatása is szerepel, ahol a 2012. július 27-i megnyitó után már ötkarikás érmekért küzdenek majd a sportolók. A világ elé tárják a 80 ezer nézőt befogadó és majdan az atlétikai viadaloknak otthont adó Olimpiai Stadion frissiben elkészült tetőszerkezetét, amely a lelátó java részét lefedi.

A stadionban alkalmi futópályán sprintel egyet az Egyesült Államokból érkezett egyik díszvendég, a 200 és 400 méteres síkfutás korábbi olimpiai bajnoka, Michael Johnson. A kerékpárstadionban a négyszeres olimpiai bajnok Chris Hoy , a kosarasok arénájában pedig az egykori NBA-játékos, John Amaechi emlékezteti a világot arra, hogy két esztendő van még vissza az olimpiai startig.

"Nem egyszerűen csak a következő nyári játékok gazdái leszünk, hanem - mivel már magunk mögött hagytuk az idei labdarúgó-vb-t - a következő globális világeseményt rendezzük meg. És ígérhetem, a súlyos gazdasági válság és a kormányzati pénzek, az olimpiai költségvetés megnyirbálása, a meglevő nehézségek ellenére London mindent megtesz, hogy kiválóan teljesítsen 2012-ben" - nyilatkozta a szervezőbizottság kétszeres olimpiai bajnok vezetője, Lord Sebastian Coe, aki hangsúlyozta, hogy a munkálatokkal rendben haladnak.

A központi versenyszínhelynek számító Olimpiai Stadion tetőszerkezetét 120 oszlop tartja, 14 óriás reflektor nappali fényt áraszt a küzdőtérre. Öt híd köti össze az Olimpiai Park létesítményeivel. Méreteire jellemző, hogy 700 különböző helyiséget, öltözőt, zuhanyozót, orvosi rendelőt, erősítő termet, éttermet, sajtóközpontot foglal magában.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 22:25
×
×
×
×