eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Öttusa Eb: Váratlan eredmény Debrecenben

A szombati női verseny a várakozásnak megfelelő, sőt azt valamelyest felül is múló hazai szereplést hozott, a férfiak vasárnapi küzdelme viszont csalódást keltett a debreceni öttusa Európa-bajnokságon.

A Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású fiatal női csapatnak egy nem túl acélos vívás után a nap végén még a győzelemre is esélye volt, végül a németek mögé szorulva ezüstérmes lett. A harmadik helyen a britek végeztek.

Egyéniben Gyenesei és Tóth a közvetlen élmezőnyben zárt, előbbi ötödik, utóbbi hetedik lett, Kovács pedig tizennyolcadikként futott a célba. A csak az egyéni versenybe nevezett Pataki Viktória a 31. helyet szerezte meg.

A férfiak döntőjében a hazai válogatottnak eleve nem voltak érmes reményei, mivel a pénteki selejtezőből az egyik csapattag, Tibolya Péter nem jutott tovább. Az együttes, amelyben még a tavaly világbajnok és Eb-harmadik Marosi Ádám, valamint Kasza Róbert szerepelt, végül ötödik lett, a nem komplett alakulatok közül a legjobb helyen végezve. Az élen német, cseh, litván sorrend alakult ki.

Egyéniben egészen komoly dobogós esélyt szalasztottak el a magyarok, pedig a nap elején egyikük sem vívott igazán jól. Talán csak az egyéni induló Németh Róbert lehetett elégedett a 856 pontos eredményével. Jó úszással és lovaglással azonban Marosi harmadik, Németh negyedik, Kasza pedig hatodik volt a kombinált szám előtt, a lövészetekkel megszakított 3000 méteres futás során azonban sokan megelőzték őket, így Németh 11., Marosi 17., Kasza pedig 21. lett.

A nőknél címvédés történt, a francia Amélie Cazé nyert idén is, megelőzve az olimpiai bajnok német Lena Schönebornt és a litván Donata Rimsaitét, míg a férfiaknál a kiválóan célzó cseh David Svoboda győzött, mögötte pedig a brit Samuel Weale és a német Stefan Kollner ért a célba.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×