eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szávay Ágnes döntős

Bejutott a döntőbe a címvédő Szávay Ágnes a 220 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán. A hetedik kiemelt magyar játékos nagy csatában, három játszmában nyert a román Alexandra Dulgheru ellen.

Az első szettet a legszebb napjaira emlékeztető pazar tenisszel nyerte meg - mindössze 32 perc alatt - a magyar játékos. Az alapvonalról, a hálónál és szinte minden helyzetben remekelt, riválisa - noha nagy küzdő - szinte szóhoz sem jutott. A folytatásban azután kidomborodtak a román játékos erényei: fokozatosan elhúzott és már 4:1-re vezetett, amikor a mintegy másfélezer hazai teniszbarát lelkes bíztatása mellett Szávay összeszedte megát és zsinórban négy gémet nyerve már a meccsért adogathatott. Nem tudott azonban élni a lehetőséggel, Dulgheru viszont feltápászkodott és újabb egy óra múltán kiegyenlített. A mindent eldöntő utolsó játszmában fej fej mellett haladt a két játékos, aztán Szávay 5:5-nél elnyerte ellenfele adogatójátékát és ismét a meccsért szerválhatott. Három mérkőzéslabdához jutott és a harmadikat sikerült érvényesítenie.

"Már az első játszma végén éreztem, hogy nem lesz sima a meccs, hiszen ellenfelem az elején nagyon sokat hibázott, ami nem jellemző rá. Remélem a döntőig sikerül regenerálódnom és képes leszek hasonló játékra Schnyder vagy Ondraskova ellen" - mondta győzelme után Szávay.

Tavaly a 22 éves hazai kedvenc a svájci Patty Schnydert győzte le a fináléban.

A döntő 13:45 órakor kezdődik vasárnap a Római Teniszakadémián, az Asbóth Józsefről elnevezett stadionban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×