eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Hogyan nézzük a munkahelyen a foci vb-t?

A magyarországi internet történetében egyedülálló vállalkozásra szövetkezett a Magyar Televízió és az Index. A netes publikum a számítógép előtt is élőben szurkolhatja végig a 2010-es futball világbajnokságot. A köztévé sport portálja, a Telesport.hu az összes mérkőzést élőben közvetíti, de az együttműködésnek köszönhetően a világbajnokság minden összecsapását és a hivatalos rendezvényeket közvetíti az Index is.

Az MTV élő adásán kívül a felhasználók élvezhetik az internetes platform összes hozzáadott interaktív szolgáltatását, illetve mindkét online szolgáltató oldalán bármikor visszanézhetik a vb eseményeit. Regisztrálni ide kattintva lehet.

A köztévé Dél-Afrikában tartózkodó kommentátorai szubjektív videoblogot vezetnek a www.focivb.blog.hu címen, az exkluzív mini tudósításoknak szintén az Index ad helyet.

Az MTV korábban már közvetített nemzetközi labdarúgó tornát a Telepsport.hu-n, most azonban a magyar média történetében egyedülálló együttműködés extra nyilvánosságot és külső műszaki kapacitást ad a közmédiumnak.

"Az együttműködés révén a Magyar Televízió adása a lehető legszélesebb internetes közönséghez jut el. A Telesport.hu és az Index együtt minden korábbi netes közvetítésnél nagyobb kapacitással szolgálja ki a focirajongókat, és jelentősen kitágítja a hagyományos televíziózás kereteit - tette hozzá Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke.

A jogtulajdonos Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és a FIFA engedélyével kötött szerződés révén nemcsak a nézők, a köztelevízió is jól jár, a közvetítési jogok továbbértékesítéséből származó bevételt az esemény költségeinek kifizetésére fordítja az MTV.

"Magyarországon először kerül ekkora jelentőségű nemzetközi sportesemény mozgóképben az internetezők ilyen széles köre elé. A FIFA VB 2010 szolgáltatáscsomag egyesíti az élő közvetítés, a bármikor hozzáférhető video-szolgáltatások, és a netes világban megszokott interaktivitás összes előnyét" - foglalta össze a vállalkozás úttörő jellegét Kardos Gábor, az Index ügyvezetője.

"A magas minőségű mozgóképes közvetítést az Indextől megszokott eredeti stílusban, rengeteg integrált írott, tartalmi és közösségi megoldással egészítjük ki. Az MTV-vel közösen igyekszünk megmutatni, hogyan tágítják ki az internet adta lehetőségek a hagyományos televíziózás eddig ismert világát." - tette hozzá az Index vezetője.

A felhasználók kommentálhatják, megvitathatják az eseményeket és böngészhetik a valós idejű statisztikát a mérkőzések alatt, elolvashatják és véleményezhetik az Index és a közösségéből felkért szakértők véleményét, már a mérkőzések közben igénybe vehetik a videós szolgáltatásokat, és az egész VB alatt bármikor újra megtekinthetik az összefoglalókat, a gólokat, vagy akár magukat a mérkőzéseket.

A futball-világbajnokság június 11-én, pénteken délután négy órakor a Dél-afrikai Köztársaság - Mexikó mérkőzéssel kezdődik. A döntőt július 11-én játsszák. Az MTV - Index együttműködés a sportesemény teljes egészét végigkíséri.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×