eur:
389.69
usd:
364.57
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mourinho a BL-győzelem után elhagyja az Intert

Távozik a Bajnokok Ligája-győztes Inter együttesének kispadjáról José Mourinho. A portugál edző alig egy órával a madridi siker után jelentette be, hogy elhagyja a kék-feketéket.

A történelem és José Mourinho ismétli önmagát. Az edző 2004-ben a Portót vezette Európa futballtrónjára, majd a rövid ünneplés után bejelentette, távozik hazájából, és átveszi a Chelsea irányítását.

Szombat este, hat évvel első BL-győzelme után Madridban tett egy tiszeletkört a serleggel, majd közölte, hogy nyáron elhagyja az Intert, amellyel idén az összes létező trófeát begyűjtötte.


"A munkám véget ért, történelmet írtam ezzel a klubbal, így máshol keresek új motivációkat" - mondta a Bayern ellen megnyert döntőt követően egy olasz csatornának.

"Az egyetlen olyan edző akarok lenni, aki három különböző csapattal is BL-t nyert" - hangsúlyozta Mourinho, aki egyébként a harmadik tréner Ernst Happel és Ottmar Hitzfeld után, aki két különböző együttessel is diadalmaskodott.

"Boldog voltam az Internél, az olasz futballban viszont már annyira nem, azért a módért, ahogy bántak velem. Mindig szeretni fogom az Intert. Köszönettel is tartozom az olasz labdarúgásnak, mert jobb edzőként távozom, mint ahogy ide érkeztem. Új kihívásra vágyom, két-három hónapja már ezen gondolkozom, és kell még pár nap, hogy átgondolni a folytatást" - nyilatkozta.

A legvalószínűbb, hogy a Real Madridnál folytatja pályafutását José Mourinho, bár azt kiemelte, még nem írt alá semmit a királyi klubnál. A felvetésre így válaszolt: "a Barcelona ellen játszani? Az egy nagy kihívás lenne."

Az InfoRádió tudósítását a BL-döntőről ide kattintva olvashatja el.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×