eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csodálatos kapásgóllal jutott tovább a Bayern az Old Traffordon

A Bayern és a Lyon is vereséget szenvedett, de a Bayern és a Lyon is továbbjutott az elődöntőbe a BL-ben. Kiesett a Manchester United, nincs angol a legjobb négy között!

Wayne Rooney mégis csak ott lesz a Manchester United kezdő csapatában! Sir Alex óriási kockázatot vállal, vagy eleve nem is volt olyan súlyos a csatár sérülése?

A skót menedzser kockáztatja Anglia világbajnoki esélyeit? Úgy járhat Rooney, mint Cesc Fabregas, még jobban megsérül a visszatérése után? Kérdések, amelyekre csak a mérkőzés adhatja meg a választ.

A nagy vesztes Dimitar Berbatov, aki okkal gondolhatja, nem tartja őt Sir Alex olyan játékosnak, mint amilyen a sérült Rooney. A Főnök egyébként az alábbi kezdő tizenegyet választotta: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidics, Evra - Carrick, Fletcher, Gibson - Valencia, Nani - Rooney.

Louis van Gaal is kockáztat: ő a holland Arjen Robbent küldi harcba, aki többször játszott már a Man United ellen a Chelsea tagjaként, sőt, előbb volt ajánlata Sir Alex klubjától, mint a Kékektől.

A Bayern hasonló felállást választott az Old Traffordon, mint egy körrel korábban José Mourinho Intere a Chelsea ellen, a Stamford Bridge-en.

A bajorok kezdő csapata: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery - Olic, Müler. A kulcsemberek közül Schweinsteiger és Robben nem játszott az első, egyébként 2-1-re megnyert meccsen. Erős a kispad is, Altintoppal, Kloséval, Gomezzel.

A másik találkozón, a két francia együttes találkozóján Lisandro Lopez, a Lyon argentin gólzsákja a legnagyobb hiányzó. Bafétimbi Gomis játszik a helyén. A Bordeaux három, a Lyon négy helyen változtatott az első mérkőzésen látott kezdő csapatához képest.

A csapatok. Bordeaux: Carrasso - Sane, Ciani, Planus, Tremoulinas - Plasil, A. Diarra, Jussie, Gourcuff - Wendell, Chamakh. Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Toulalan, Gonalons, Källstrom, Michel Bastos - Gomis, Delgado.

Vissza az Old Traffordra: immár a Manchester Unitednek kell megmentenie az angol klubok becsületét. 2004-ben fordult elő legutóbb, hogy ne lett volna angol klub a döntőben, most meg még csak az elődöntő a tét!

Robbenben nagyon bíznak a németek. A szélső 2005-ben Ligakupa-meccset (2-1), 2006-ban bajnokit nyert 3-0-ra, 2006 őszén döntetlent játszott a két csapat, 2007 májusában pedig FA-kupa-döntőt nyert Robben a United ellen. Azaz: négy mecséből háromszor nyert a Vörös Ördögök ellen, egy pedig döntetlenül végződött.

A Manchester United még gyorsabban vezetést szerzett, mint Münchenben, s Wayne Rooney adta a labdát a gólszerzőnek! Darron Gibson 22 méterről a bal sarokba lőtte a labdát. Butt hibázott . Immár a Man United áll továbbjutásra, a Bayernnek gólt kell lőni a továbbjutáshoz.

S már csak a hosszabbításhoz elég az egy gól! A hetedik percben ugyanis Valencia pontos beadása után Nani olyan mozdulattal talált a kapuba, amilyet szombaton ő és a társai Joe Cole-tól láttak az Old Traffordon... Sarokkal küldte a labdát a kapuba

A Bayern feljavult, de nem nagyon. A Manchester elsősorban Valencia játékára épített, meg távoli lövésekkel kísérletezett. A 33. percben Rafael vihette a kapura egyedül a labdát, de mellé lőtt.

A 39. percben adódott az első Bayern herceg, Arjen Robben villanása után. Ivica Olic hosszan vete át a labda, s Edwin van der Sar bátran bele tudott vetődni a labda útjába.

Nagy luxus volt a horvát hibája, mert Valencia és Nani büntetett: az ecuadori előkészítése után a túl oldalra átkerült labdát Nani biztos lábbal küldte a hálóba: 3-0. Most már két gól kellene a Bayernnek.

Azaz csak egy... Ivica Olic (Michael Carrick hibája után) szépített. Sőt: a 46. percben Robben remek lövését Van der Sar csak nagy bravúrral tudta hárítani. A félidőben 3-1-re vezet a Manchester United. Megérdemelten, de a Bayern hajrájában benne volt egy újabb gól ígérete, nem mehet biztosra a United.

Bordeaux-ban egyetlen gólt hozott az első félidő: néhány másodpercel csak azt követően, hogy a hazaiak világbajnoki ezüstérmes csapatkapitánya, Alou Diarra óriási felső kapufát rúgott, az állítólag biztosan az Arsenalhoz szerződő Maruan Samak bevette a Lyon kapuját.

A második félidőre beállt a Bayernbe Mario Gomez, Thomas Müllert váltotta. A bajorok aktívabban kezdték a félidőt, mint a meccset. Ribéry otthagyta az 50. percben Rafaelt, a brazil visszahúzta, s ezért megkapta a második sárga lapját. Emberelőnybe került a Bayern. Nincs a Unitedben jobbhátvéd, s Gary Neville még a kispadon sem ül.

Münchenben az első félidő az angoloké volt, a második a Bayerné. Itt az első megint az angoloké volt, de kié lesz a második?

Az 55. percben Sir Alex cserélt, csatárt áldozott egy védő behozataláért. Nem meglepetés, hogy Wayne Rooneyt vitte le az edző, John O'Shea ment be.

Változatos a játék, a Bayern sokkal többet birtokolja a labdát, benne van a gól a játékában, de a Manchester United akciói sem veszélytelenek. Főleg azok, amelyekben Nani is benne van.

A 74. percben fantasztikus góllal szépített a Bayern: Ribéry átívelte a szögletet a tizenhatoson kívül helyezkedő Robbennek, aki pazar kapáslövéssel vette be honfitársa, Edwin van der Sar kapuját. 3-2 a Unitednek, de most a Bayern áll továbbjutásra.

Van Gaal lehívta a pályáról Roibbent, aki megtette a magáét.

Sir Alex reagált, behozta Dimitar Berbatovot, Michael Carrick helyére. Egy percel ksőbb Darron Gibson helyére beállt Ryan Giggs is.

Nagyon izgalmas, lüktető a játék. Ezt teszi a tét. 

A Bayern öli a játékot, nincs helyzete a Unitednek. Már nem is lesz: a Bayern vereséget szenvedett, de nyert. Továbbjutott. Mint ahogy továbbjutott a Lyon is, így e két csapat találkozik majd az elődöntőben.

Nincs a négy között angol csapat, hasonlóra 2003-ban volt legutóbb példa. Négy ország adja a négy elődöntőst, erre 2004 óta nem volt példa. 2004? Akkor kezdődött José Mourinho sikersorozata...

Manchester United-Bayern München 3-2

Továbbjutott a Bayern 4-4-gyel, idegenben szerzett több góllal.

Bordeaux-Lyon 1-0

Továbbjutott a Lyon, 3-2-vel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×