eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jose Mourinho visszatér a Stamford Bridge-re

Két mérkőzés visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozata, amelynek legpikánsabb meccsén a Chelsea az Intert fogadja, vagyis a londoni csapat egykori sikeredzője, Jose Mourinho ellenfélként tér vissza a Stamford Bridge-re.

Ne keverjük össze az érzelmeket és a tiszteletet, amit a volt csapatom és a játékosok iránt érzek azzal a motivációval, hogy meg akarjuk nyerni a meccset - nyilatkozta Jose Mourinho, az Inter edzője a kedd esti Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója előtt.

A portugál tréner azonban, akinek a vezetésével a Chelsea egymás után kétszer, 2005-ben és 2006-ban is megnyerte az angol bajnokságot, beismerte: különleges lesz számára ez a mérkőzés, mert szeretné, ha jelenlegi csapata, az Inter, a 2005-2006-os kiírás óta először bejutna a legjobb nyolc közé.

Erre van is esélye, hiszen az első mérkőzésen az olasz csapat hazai pályán egygólos előnyt szerzett, miután 2-1-re legyőzte londoni riválisát.

A Chelsea menedzsere szerint az, hogy Mourinho 2008-as távozása után most visszatér a Stamford Bridge-re, a kedd esti mérkőzésnek csak egy mellékszála. Carlo Ancelotti úgy fogalmazott, a játékosok figyelmét ez nem vonja el.

Úgy gondolom, hogy a szurkolók a jól megérdemelt fogadtatásban részesítik majd Mourinhót, de a meccs, az egy más kérdés. Mindkét csapat játékosai erre a fontos mérkőzésre koncentrálnak majd, és nem fogják őket más dolgok érdekelni - hangsúlyozta az olasz tréner.

A CSZKA Moszkva Sevillába látogat, miután az első mérkőzésen értékes 1-1-es döntetlent ért el. Manuel Jiménez, a spanyol csapat trénere bevallotta: ez lesz élete egyik legfontosabb meccse.

Az első találkozó döntetlene a mostani házigazdáknak kedvez, de intő jel lehet számukra, hogy az orosz csapat az utóbbi négy BL-meccsén nem kapott ki, ráadásul spanyol csapattal vívott ezt megelőző négy párharcában is veretlenek maradtak.

A keddi program:

Sevilla - CSZKA Moszkva (az első meccsen 1-1)
Chelsea - Internazionale (az első meccsen 1-2)

Mindkét mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×