INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Nyári nagytakarításra készül Alex Ferguson

Infostart / InfoRádió
Öt játékosától is megszabadulhat nyáron Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, mert nem megfelelően teljesítettek.

A várakozásokon alul teljesít a Manchester United, ez pedig arra ösztönzi Fergusont, hogy megerősítse a keretét. Első számú kiszemeltje Karim Benzema, akit már tavaly nyáron is csábított, ám a francia csatár akkor a Real Madridhoz igazolt. A skót tréner azonban nem mondott le a támadó megszerzéséről, és 30 millió font körül összeget hajlandó lenne áldozni rá.

Ehhez azonban először több játékosát el kell adnia a manchesteri edzőnek. A hírek szerint megszabadulna Dimitar Berbatovtól, akit 30,75 millió fontért szerződtetett másfél éve, de eddig javarészt adós maradt a jó játékkal. A bolgár csatár 66 meccsén 20 gólt szerzett, ám az utóbbi hetekben visszafogott teljesítményt nyújt, sokan a Leeds elleni kupabúcsúért is őt okolják.

Régóta kikerült Ferguson kegyeiből Nani, a portugál szélső, aki idén alig kapott lehetőséget. 2007-ben még 17 millió fontért vette a klub, és sokan Cristano Ronaldo utódának tartották, de nem képes az aranylabdás nyomdokaiba lépni.

Megfelelő ajánlat esetén szintén nem marasztalják Manchesterben Andersont. A brazil középpályás maga jelentette ki, csalódott, hogy nem szerepelhet eredeti posztján, támadó középpályásként, a Unitednél sokkal több védekező feladata van. Értesülések szerint Ferguson úgy látja, a 21 éves labdarúgó fejlődése megtorpant, így nem ragaszkodik hozzá.

Nagy reményekkel költözött Manchesterbe a szerb Zoran Tosics, ám a szélső alig kapott lehetőséget. Egy éve 7 millió fontért vették, nyáron már továbbállhat.

Szintén távozhat a klubtól Nemanja Vidics, ám a védőnek nem a teljesítményével van probléma. A szerb játékos magasabb fizetést szeretne, de az egyesület vezetői erről egyelőre nem akarnak tárgyalni. Vidicset a Real Madrid csábítja, 20 millió fontot is megadnának érte.

Hasonló távozási hullám 1995-ben volt Manchesterben, akkor Paul Ince, Mark Hughes és Andrej Kancselszkisz hagyta el az egyesület, és helyükre építette be Ferguson a saját nevelésű fiatalokat.

A címlapról ajánljuk