eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Nyári nagytakarításra készül Alex Ferguson

Öt játékosától is megszabadulhat nyáron Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, mert nem megfelelően teljesítettek.

A várakozásokon alul teljesít a Manchester United, ez pedig arra ösztönzi Fergusont, hogy megerősítse a keretét. Első számú kiszemeltje Karim Benzema, akit már tavaly nyáron is csábított, ám a francia csatár akkor a Real Madridhoz igazolt. A skót tréner azonban nem mondott le a támadó megszerzéséről, és 30 millió font körül összeget hajlandó lenne áldozni rá.

Ehhez azonban először több játékosát el kell adnia a manchesteri edzőnek. A hírek szerint megszabadulna Dimitar Berbatovtól, akit 30,75 millió fontért szerződtetett másfél éve, de eddig javarészt adós maradt a jó játékkal. A bolgár csatár 66 meccsén 20 gólt szerzett, ám az utóbbi hetekben visszafogott teljesítményt nyújt, sokan a Leeds elleni kupabúcsúért is őt okolják.

Régóta kikerült Ferguson kegyeiből Nani, a portugál szélső, aki idén alig kapott lehetőséget. 2007-ben még 17 millió fontért vette a klub, és sokan Cristano Ronaldo utódának tartották, de nem képes az aranylabdás nyomdokaiba lépni.

Megfelelő ajánlat esetén szintén nem marasztalják Manchesterben Andersont. A brazil középpályás maga jelentette ki, csalódott, hogy nem szerepelhet eredeti posztján, támadó középpályásként, a Unitednél sokkal több védekező feladata van. Értesülések szerint Ferguson úgy látja, a 21 éves labdarúgó fejlődése megtorpant, így nem ragaszkodik hozzá.

Nagy reményekkel költözött Manchesterbe a szerb Zoran Tosics, ám a szélső alig kapott lehetőséget. Egy éve 7 millió fontért vették, nyáron már továbbállhat.

Szintén távozhat a klubtól Nemanja Vidics, ám a védőnek nem a teljesítményével van probléma. A szerb játékos magasabb fizetést szeretne, de az egyesület vezetői erről egyelőre nem akarnak tárgyalni. Vidicset a Real Madrid csábítja, 20 millió fontot is megadnának érte.

Hasonló távozási hullám 1995-ben volt Manchesterben, akkor Paul Ince, Mark Hughes és Andrej Kancselszkisz hagyta el az egyesület, és helyükre építette be Ferguson a saját nevelésű fiatalokat.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×