eur:
385.97
usd:
355.43
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Az olimpiai ezüstérmes is érintett a spanyolországi doppingbotrányban

A spanyol rendőrség több mint egy tucat személyt vett őrizetbe egy doppinghálózat felgöngyölítése során, a botrányban egy olimpiai ezüstérmes gyalogló is érintett.

A hatóságok keddi tájékoztatása szerint az előállítottak között vannak orvosok és gyógyszerészek, akik egyebek mellett az EPO nevű vérdoppinggal és növekedési hormonokkal láttak el sportolókat.

A Barcelonában, Valenciában, Murciában és Granadában működő szervezetnek tagja volt egy perui sportorvos, aki a Kelme profi kerékpárcsapatnál tevékenykedett.

Bár egyelőre nem vették őrizetbe, az ügyben felmerült a kétszeres Európa-bajnok Francisco Javier Fernandez neve is. A 32 éves gyalogló - aki ártatlannak vallja magát - második lett 20 km-en az athéni olimpián.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Több felmérés is azt mutatja, hogy a vállalatok nagy részének már van tapasztalata a generatív AI megoldásokkal, amitől hatékonyságnövelést és költségcsökkentést várnak, de a válaszokból az is kiderül, hogy a legtöbben nem tudják, hogy milyen úton induljanak el, hogyan építsék azt be a szervezet mindennapi működésébe. Kovács Gyula, az AI-szolgáltatásokat nyújtó Neuron Solutions ügyvezetője szerint fontos, hogy a munkavállalók megértsék: az AI nem a munkájukat veszélyezteti, a „fenyegetés” inkább abban áll, hogy olyan emberek veszik el a munkájukat, akik jobban használják a gépeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×