eur:
387.61
usd:
356.93
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Gulácsi: "Egy órán át eksztázisban ünnepeltünk"

Gulácsi Péter szerint a nyitómeccsen Hondurastól elszenvedett 3-0-ás vereség után nem a "felpaprikázott" állapotnak köszönhető az egyiptomi junior labdarúgó-világbajnokságon végül bronzérmes magyar válogatott feltámadása, hanem egyszerűen mindenkiben a lelkiismeret dolgozott.

"Nem volt szükség plusz motivációra. Elfogadhatatlan volt az egész együttes teljesítménye, és ezt tudtuk, egyúttal be akartuk bizonyítani, hogy ennél sokkal jobbak vagyunk" - mondta a Gulácsi Péter, a Liverpool kapusa.
A hálóőr szerint csehek ellen büntetőpárbajban megnyert nyolcaddöntő volt a vb legnehezebb meccse, míg a legjobban az olaszok ellen 3-2-re megnyert negyeddöntőben játszottak.

"Bár sok szép emléket őrzök meg a tornáról, s említhetném akár a két 11-es párbajt, azonban a legnagyobb élményem a bronzmeccs után volt, amikor körbefutottunk a pályán és a közönség felállva tapsolt. A másik kiemelkedő momentum az olaszok elleni öltözői hangulat volt, amikor egy órán át eksztázisban ünnepeltünk" - emlékezett vissza Gulácsi.
Elmondta, mióta szombat este hazajöttek, a csapat közösen megünnepelte a sikert, de a vasárnap már a pihenés jegyében telt, és a családjánál töltötte az idejét.

Gosztonyi András ezzel szemben már túl van első magyarországi edzésén, és saját megítélése szerint a sorozatterhelés ellenére kiváló a fizikai állapota, ennek megfelelően már csapata, az MTK szerdai Magyar Kupa-találkozójára koncentrál.

"Hétvégén Újpestre látogatunk, aztán következik a kupa visszavágója. Nehéz három meccs áll előttünk, de bízom benne, hogy aktív szerepvállalásommal sikerrel vesszük az akadályokat" - mondta Gosztonyi, aki úgy tudja, holland, olasz és angol klubok képviselői is figyelték őt a vb-n.

"Ma este utazok vissza Liverpoolba, s még ezen a héten lesz a forgalmi vizsgám" - mondta Gulácsi, aki hozzátette, a saját várakozásait is felülmúlta a magyar csapat szereplése, s emiatt számos órát kellett lemondania.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×