INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A Lotus kiütötte a BMW-utódot a Formula-1-ből

Infostart / InfoRádió
A Nemzetközi Automobil Szövetség a Lotus csapatának adta a tizenharmadik helyet a Formula-1-es világbajnokság 2010-es szezonjára. Az év végén kiszálló BMW utóda valószínűleg nem lehet ott a jövő évi rajtrácson.

A BMW év végi kivonulása után kedden sikerült eladniuk a csapatot a svájci Qadbak Investments Ltd-nek. A csapat azonban valószínűleg így sem lehet ott a 2010-es rajtrácson.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis nyilvánosságra hozta: a tizenharmadik csapat 2010-ben a Lotus F1 Team lesz. A malajziai csapat a negyedik újonc a jövő évi rajtrácson.

Bár a Lotus név jól cseng a Formula-1-ben (náluk lett kétszeres világbajnok a legendás Jim Clark, utolsó világbajnoki címűket 1978-ban szerezték Mario Andrettivel, utolsó futamgyőzelmüket 1987-ben Ayrton Sennával), a Lotus F1 Team csak nevében azonos a korábbi legendás csapattal.

A BMW-utód csapat így a várólista élére került, indulására csak akkor van lehetőség, ha valamelyik csapat visszalép, vagy ha a többi résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy 13 helyett 14 csapat induljon a következő szezonban.

A 2010-re nevezett csapatok: Ferrari, Toro Rosso-(Ferrari vagy Renault), Red Bull-(Ferrari, Renault vagy Mercedes), Force India-Mercedes, Brawn-Mercedes, McLaren-Mercedes, Williams-(Renault vagy Cosworth), Toyota, Renault, US F1-Cosworth, Campos-Cosworth, Manor-Cosworth, Lotus-Cosworth

A címlapról ajánljuk