eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Már a Formula-1 rajtja előtt óvott három csapat

Három istálló, a Ferrari, a Renault és a Red Bull hivatalos tiltakozást nyújtott be a Toyota, a Williams és a Brawn GP által használt hátsó légterelők, azaz diffúzorok miatt az idei Formula-1-es szezon nyitófutama, a vasárnapi Ausztrál Nagydíj előtt.

Az óváshoz eredetileg a BMW-Sauber is csatlakozott, de ennek a csapatnak a beadványát formai hibákra hivatkozva elutasították.

A vitát az robbantotta ki, hogy a három istálló a többiektől eltérően értelmezte a diffúzorokra vonatkozó műszaki előírásokat, ezzel a riválisok szerint előnyhöz juthat. Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke ugyanakkor korábban azt mondta: a FIA semmi kivetnivalót sem talált a Toyota és a Williams által alkalmazott megoldásban, azok nagyon ügyes találmányok, és megfelelnek a 2009-es új szabályoknak.

"Valószínűleg másképpen értelmezzük a szabályokat, és nem látjuk bennük azoknak a megoldásoknak a lehetőségét, amelyeket ez a három csapat használ" - mondta Mario Theissen BMW-főnök, hozzátéve: arra számítanak, hogy a FIA péntekig, az első edzéslehetőségig reagál a beadványokra.

A melbourne-i versenyigazgató, Charlie Whiting egyébként szabályosnak ítélte az érintett három csapat hátsó légterelőit, amelyekkel a szakértők szerint körönként 0.5 mp-cel gyorsabbak lehetnek az autók.

Az óvásról a három versenybíró dönt, határozatuk ellen a FIA párizsi fellebbviteli bíróságánál lehet fellebbezni.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×