eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem született gól a milánói szuperrangadón

Nem született gól az Inter és a címvédő Manchester United összecsapásán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Barcelona 1-1-et játszott a Lyon otthonában, míg az Arsenal minimális előnyt szerzett a Roma ellen.

 
A nap rangadóján fura képet festettek az első félidő törekvései. Mintha a Manchester United játszott volna hazai pályán, vendégül látva az Intert. Sir Alex Ferguson csak a kispadra ültette Wayne Rooneyt, Berbatov lett az ék. Mögötte Cristiano Ronaldo és Ryan Giggs játszottak, feltűnően aktívan.

Míg az Internek szinte nem is akadt tiszta gólhelyzete az első félidőben, a címvédő legalább három gólt is szerezhetett volna, ha nem véd ihletett formában a brazil Julio César. José Mourinho talán nem döntött jól, amikor Rivast küldte pályára Cordoba helyett, a védő nagyon bizonytalanul játszott az első félidőben. Nem is maradhatott a pályán, beállt helyette lényegesen nagyobb tudású honfitársa.

Amúgy meglepő, hogy két kolumbiai is pályára került: a kezdő csapatok 22 játékosa 18 nemzetet képviselt. A legtöbb egy nemzetbeli (az európai Bajnokok Ligájában) brazil volt, három. A második félidőre feljavult az Inter, Adriano akár gólt is szerezhetett volna, ha ballábas lövésével nem a jobb lábát találja el.

Sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott ez a félidő, az Inter megszerezhette volna a meccset eldöntő gólt, de erre a Man Unitednek is nyílt esélye: Cordoba szenzációs mozdulattal vetődött bele Giggs lövésébe. Az utolsó percekben az Inter volt az aktívabb, de maradt a döntetlen. Az Old Traffordon Sir Alex csapata kezd majd kedvezőbb helyzetből - de azért korai lenne leírni az Intert. Mindenesetre az első találkozóról sok mindent elmond, hogy az Inter legjobbja Julio César volt.

Lyonban a helyi Olympique már a hetedik percben vezetést szerzett a Barcelona ellen. Lassan a költségvetésére ügyelő fogadóiroda nem vesz fel arra tippet, hogy Juninho Pernambucano lő-e szabadrúgásgólt egy mérkőzésen: a brazilnak ez volt a 97. találata a francia klub színeiben, s ezek közül a 43. szabadrúgás-gól.

Némi meglepetésre a Barcelona nem tudott ritmust váltani a bekapott gól után, az első félidőben a Lyon közelebb volt a második találatához, mint a katalánok a kiegyenlítéshez. Karim Benzemának különösen bíztató lehetősége akadt, de kihagyta - ne kárhoztassuk érte, óriási kapufát lőtt.

A második félidőben, ha nem is sokkal, de aktívabbá vált a Barcelona. Ha a győzelemhez nem is, az egyenlítéshez ez elég volt: Xavi szöglete után Rafael Márquezről a labda Thierry Henryhoz került, aki fejes góljával elkeserítette honfitársait. A Barcelona ezzel meg is elégedett.

Francesco Totti vállalta a játékot az AS Romában. Alkalmasint lelkileg is szüksége volt erre az AS Romának: a Farkasok a legutóbbi öt angliai mérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették. Az Arsenal ellen az első félidő nagy részében jól tartották magukat, ám Mexes szabálytalansága után a sértett, Robin van Persie tizenegyest lőhetett - s nem hibázott. Legalább ennyire bosszanthatta a Roma híveit, hogy Daniele De Rossi fölöslegesen szedett össze egy sárga lapot, a világbajnok középpályás kizárta magát ezzel a visszavágóról.

Az Arsenal aktívabban futballozott a játékrészben, különösen Samir Nasri tett ki magáért, nagyon jól szervezte az Ágyúsok támadásait. A második játékrész első két helyzete Nicklas Bendtneré volt, de a dán kihagyta őket. Előtte Kolo Touré ritka okból kapott sárga lapot: késve jött ki a második félidőre. Alkalmasint a meccs után jó téma lesz a bulvárlapoknak kinyomozni, merre járt az elefántcsontparti védő.

Nasri lőhetett volna még gólt - a Roma inkább csak védekezett. Vélhetően örülhetett, hogy megúszta egy kapott góllal, de ahogy a négyből bármelyik párharc, ez sem dőlt még el. Mindenesetre az Arsenal hívei bosszankodhatnak, a csapatuk, a játék képe alapján, többgólos előnybe is kerülhetett volna.

Az Atlético Madrid szinte góllal kezdett a Porto ellen: a pályán lévő számos remek argentin játékos közül Maxi Rodriguez helyezett közelről a kapuba. A Porto egyáltalán nem csuklott össze a korai találat: még ebben a játékrészben egy másik argentin, Lisandro López két gólt is lőtt. Az elsőt (talán túl szigorúan) nem adta meg a játékvezető les miatt, a másodikkal kiegyenlített a portugál bajnok.

A félidő zárszója ellenben ismét az Atléticóé volt: Diego Forlán nem is túlságosan jó lövéssel vette be Helton kapuját. Az ilyenre szokták mondani, egy nagymama, téli kabátban, báli cipőben is kivédte volna. Heltonra egyik kitétel sem volt igaz. A Porto a második félidőben ki tudott egyenlíteni: Lisandro López szerezte, közelről, ezt a találatot is. Az argentin válogatott csatárnak ez volt a hatodik gólja a sorozatban, s ezzel a góllista élére ugrott.

A visszavágókat két hét múlva, szerdán rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×