eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Elődöntőben a Kemény-csapat

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a kanadai együttes ellen a pekingi olimpia csoportkörének utolsó fordulójában, így csoportelsőként egyenes ágon jutott be a pénteki elődöntőbe.

Meglepő módon a kanadai csapat talált először a kapuba, majd Madaras az 5. percben egyenlített, de hamarosan "helyreállt a világ rendje", a magyar együttes 3-1-gyel zárta az első negyedet. A második már kapott gól nélkül folytatódott, Molnár és Varga Dénes találataival a nagyszünetben 6-1-et mutatott az eredményjelző.

Az ötgólos különbség a harmadik szakaszban is megmaradt, az észak-amerikai gárda sorra hagyta ki az emberelőnyöket, ám a magyarok is több támadást túljátszottak vagy elpuskáztak. A 2-1-re elveszített játékrészt követően nagy hajrát vágott ki a Kemény-csapat: Hosnyánszky büntetőből, majd Kásás, Kiss és Biros mezőnyből volt eredményes, így kialakult a két alakulat közötti reális különbség.

A magyar együttes négy győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként zárta az olimpia első szakaszát, és legközelebb a pénteki elődöntőben száll vízbe az A csoport harmadikja vagy a B jelű hatos másodikja ellen.

Magyarország-Kanada 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0)
Magyarország: Gergely István - Varga Tamás, Madaras Norbert 2, Kásás Tamás 2, Kiss Gergely 1, Biros Péter 2, Molnár Tamás 2. Csere: Varga Dénes 1, Kis Gábor, Varga Dániel 1, Hosnyánszky Norbert 1, Benedek Tibor
A kanadai gólszerzők: Graham 2, Feltham

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 10:44
×
×
×
×