eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az izomzat elfáradását késleltető tapaszok voltak Kolonics testén

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az Országos Mentőszolgálattal közösen kiadott közleményben kijelentette: a múlt kedden elhunyt Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, amelyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatott, az azokban lévő szer az izomzat elfáradását késlelteti.

Közös közleményt adott ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az Országos Mentőszolgálat Kolonics György olimpiai és világbajnok tragikus halálának körülményeiről.

A dokumentum szerint a sportszövetség elismeri, hogy az Országos Mentőszolgálat korrekt módon vizsgálta ki a mentőellátás körülményeit.

A közleményben a sportszövetség - válaszolva a mentődolgozók nyílt levelében foglaltakra - kijelenti, hogy Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, amelyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatott, beszerzésüket támogatta. A tapaszokban lévő szer az izomzat elfáradását késlelteti.

A hétvégén az Országos Mentőszolgálat Központi Rohamcsoportjának munkatársai nyílt levelet írtak Kolonics György edzőjének, mert úgy érezték, hogy alapvetően rendült meg a bizalom a mentősökben a haláleset miatt. A levélben felvetették, hogy a mesternek, Ludasi Róbertnek a sportoló testén talált tapaszokról is beszélni kellene. Az edző visszautasította a vádakat.

Baráth Etele, a MKKSZ elnöke, valamint Göndöcs Zsigmond, az OMSZ főigazgatója egyetértett abban, hogy egyes sajtó megnyilvánulások méltatlanok Kolonics György emlékéhez - áll a hétfőn kiadott közleményben. Hozzáteszik: Ludasi Róbert edző 2008. július 21-i nyilatkozata alapján köszönetet mond azon mentődolgozóknak, akik lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon próbálták az olimpikont újraéleszteni.

A két szervezet elhatározta, közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint megelőzzék hasonló esetek előfordulását.

A kétszeres olimpiai bajnok kenus múlt hét kedden edzés közben lett rosszul. Társa, Kozmann György és Ludasi Róbert megpróbáltak segíteni rajta, de ez a kiérkező mentősöknek sem sikerült.

Az edző azt állította, a mentősök 37 perc alatt értek a csepeli telepre, az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálata szerint viszont a bejelentéstől számítva 20 perc alatt kiértek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×