eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hamilton ismét megelőzte Massát, Piquet a második lett!

Az éllovas Lewis Hamilton kétszer nyerte meg a Forma-1-es Német Nagydíjat. A McLaren-Mercedes angol sztárja először jelentős előnyre tett szert, majd a biztonsági autós fázis riválisai kezére játszott, de kerék kerék elleni csatában visszaelőzte a brazil Felipe Massát, majd a szerencsés taktikával versenyző szintén brazil Nelsinho Piquet-t. A Renault újonca második lett, a ferraris harmadik.

A negyedik helyen a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber), az ötödiken a finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), a hatodikon a címvédő finn Kimi Räikkönen (Ferrari), a hetedik a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber), a nyolcadikon a német Sebastian Vettel (Torro Rosso-Ferrari) ért célba.

A rajt után szépen eljött Hamilton, Kovalainen Massát támadta, de a brazil visszaverte riválisa támadási kísérleteit. A hetedik helyről rajtoló Kubica néhány kanyar után a negyedik helyen termett, megelőzte az olasz Jarno Trullit, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsót és Räikkönent is.

Hamilton fokozatosan húzott el Massától, aki viszont Kovalainentől szakadt el, miközben Räikkönen megelőzte Alonsót.

A bokszkiállások valamivel jobb helyzetbe hozták a címvédőt, de a dobogóra kerülés elérhetetlennek tűnt Räikkönen számára.

Nem sokkal a verseny fele után a német Timo Glock nagy balesetet szenvedett, a Toyota törmelékei miatt pedig be kellett hívni a biztonsági autót. Amikor megnyitották a bokszutcát, a versenyzők jó része letudta utolsó kerékcseréjét, de még 28 kör maradt a futamból, Hamilton pedig nem szervizelt.

A safety car kiállása után Hamilton, Heidfeld, Piquet, Massa sorrend alakult ki, és úgy tűnt, hogy a Ferrari világbajnoki címért küzdő brazil pilótája van a legjobb helyzetben. (Később kiderült, hogy Piquet lehet a kedvezményezett, mert nem volt több kiállása hátra.)

Hamilton viszont a könnyű autóval hamar elhúzott, majd amikor kiállt kerékcserére, Kovalainen mögé ért vissza. Csapattársa egy kör után nem erősködött tovább, Hamilton pedig a fékjeivel is bajlódó Massát, majd Piquet-t is könnyedén megelőzte. Emlékezetes: Hamilton már a Török Nagydíjon is éles helyzetben utasította maga mögé Massát, de akkor elsősorban a nagy üzemanyagszint-különbség miatt.

A mezőny végéről gyors előzésekkel visszazárkózó Räikkönen utoljára Kubicát hagyta le. (A finn pilótának várakoznia kellett Massa mögött a bokszutcában, ezért esett vissza.)

A McLaren éllovasa 58 ponttal áll a pontverseny első helyén. Massa 54, Räikkönen 51, a hockenheimi futamon hetedikként záró Kubica pedig 48 ponttal érkezik másfél hét múlva a Magyar Nagydíj helyszínére. A hungaroringi verseny két hét múlva, augusztus 3-án lesz.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×